Heeft het coronavirus een impact op uw levensverzekeringen?

Gepost in: Groepsverzekering Corona - Covid-19

Image of the blog article

Tijdelijk soepelere voorwaarden en behoud van waarborgen voor levensverzekeringen en groepsverzekeringen

Ook onze klanten met een groepsverzekering, levensverzekering of arbeidsongeschiktheidsverzekering worden geconfronteerd met de gevolgen van de coronacrisis. Om deze verzekeringen vandaag betaalbaar te houden voor werkgevers, werknemers, particuliere klanten en zelfstandigen namen de afdelingen Leven en Groepsverzekeringen van P&V een aantal tijdelijke maatregelen. En voor klanten die een levensverzekering willen afsluiten of die wachten op een vergoeding, passen we de medische formaliteiten aan omdat de dokterscontrole die soms wordt gevraagd nu vaak niet kan doorgaan.

Is het coronavirus gedekt in de algemene voorwaarden van uw levensverzekering of groepsverzekering?

Overlijden door corona is inderdaad gedekt. Ook levensverzekeringen sluiten een overlijden als gevolg van een epidemie of een pandemie niet uit. En dat geldt eveneens voor arbeidsongeschiktheidsverzekeringen of verzekeringen gewaarborgd inkomen.

Wie zonder ziek te zijn in quarantaine zit, kan echter geen beroep doen op de arbeidsongeschiktheidsverzekering. Enkel arbeidsongeschiktheid als gevolg van een ziekte of ongeval (als dit is voorzien in de waarborg) is verzekerd.

Aangepaste medische acceptatievoorwaarden voor levensverzekeringscontracten

Wie een levensverzekering afsluit of de waarborgen van een bestaand contract wilt verhogen, moet in bepaalde gevallen een medisch onderzoek ondergaan als onderdeel van de acceptatieprocedure. Door de impact van de coronacrisis op de medische wereld en de maatregelen van de overheid om het virus in te dijken, kunnen de meeste medische onderzoeken echter momenteel niet doorgaan.

Daarom past P&V voor haar (kandidaat-)verzekerden de acceptatieprocedure aan, zodat ze zich toch kunnen laten verzekeren. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw P&V-adviseur. Hij blijft bereikbaar per telefoon of e-mail.

Hoe worden de schadegevallen in een levensverzekeringscontract of groepsverzekering verwerkt?

De medewerkers van onze afdelingen Levensverzekeringen en Groepsverzekeringen hebben instructies gekregen om alle vergoedingen na een verzekerde schade snel en correct te betalen, rekening houdend met de huidige beperkingen.

Maatregelen voor levensverzekeringen en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen

De economische gevolgen van de overheidsmaatregelen wegen voor sommige klanten zwaar door.

Voor klanten die te maken krijgen met een zware omzetdaling wordt het heel moeilijk om hun premies te blijven betalen. Daarom biedt P&V de mogelijkheid aan personen en bedrijven die kwetsbaarder zijn geworden door de coronacrisis om dit met hun P&V-adviseur te bespreken voor alle levens- en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

Alle verzekeraars bieden trouwens tot 30 september de mogelijkheid om de premies voor schuldsaldoverzekeringen later te betalen.

Wat met de groepsverzekering?

Als gevolg van de pandemie moeten heel wat werkgevers hun werknemers tijdelijk werkloos stellen. In normale omstandigheden worden bij tijdelijke werkloosheid de waarborgen bij overlijden en arbeidsongeschiktheid stopgezet en stopt ook de financiering van het aanvullend pensioen.

Om de werkgevers te ondersteunen, besliste P&V om alle risico's verder te blijven dekken (pensioen, overlijden en arbeidsongeschiktheid) voor werknemers die tijdelijk werkloos worden door de coronacrisis als de werkgever de premies verder blijft betalen. Op die manier blijven de werknemers die getroffen worden door tijdelijke werkloosheid maximaal beschermd.

U bent werknemer en hebt vragen over uw eigen groepsverzekering? Stel ze aan de HR-verantwoordelijke van uw werkgever. Hij/zij helpt u graag verder.

Meer informatie over de gevolgen van de coronacrisis voor uw verzekeringen?

Om u te helpen het hoofd te bieden aan de coronacrisis, paste P&V de voorwaarden en waarborgen van nog heel wat andere verzekeringen aan. Meer hierover leest u op deze pagina met veelgestelde vragen en antwoorden.

Voor hulp na schade of informatie over uw verzekeringen blijft uw P&V-adviseur ook nu uw eerste aanspreekpunt.

Nieuwe artikels