P&V steunt Dokters van de Wereld

Gepost in: Solidariteit Over P&V

Image of the blog article

Op maandag 6 februari trof een zware aardbeving het grensgebied tussen Turkije en Syrië. Het aantal dodelijke slachtoffers van deze ramp is intussen al opgelopen tot meer dan 37.000 en honderdduizenden mensen zijn dakloos. Er is dus dringend hulp nodig, zowel op korte als op langere termijn. De internationale gemeenschap stuurde dan ook verschillende reddingsteams en tal van ngo’s zijn ter plaatse.

Ook Dokters van de Wereld, partner van P&V, helpt mee. Dokters van de Wereld maakt deel uit van het internationale Médecins du Monde-netwerk. Als onafhankelijke medische ngo komt ze in binnen- en buitenland op voor het universele recht op gezondheid voor iedereen. Dokters van de Wereld maakt ook deel uit van het Belgische Consortium voor Noodhulpsituaties 1212.

De Turkse afdeling van Dokters van de Wereld is al meer dan tien jaar actief in de regio om er mensen bij te staan die zijn getroffen door het Syrische conflict. Zij kennen de streek en de bevolking en zijn dus goed geplaatst om hulp te verlenen. 
Uit solidariteit met de slachtoffers én met de hulpverleners van Dokters van de Wereld besliste de P&V Groep om alvast een donatie van 25.000 euro te doen. Met dit geld zal Dokters van de Wereld dringende medische hulp bieden aan de gewonden en daklozen.

Hilde Vernaillen, CEO van de P&V Groep, motiveert haar beslissing om Dokters van de Wereld te steunen:

“De materiële schade en het menselijke leed van deze ramp zijn enorm. Onze gedachten gaan ook uit naar alle mensen in België die familieleden hebben verloren bij de aardbeving. Als maatschappelijk betrokken verzekeraar kunnen we niet aan de kant blijven staan en willen we toch ook een bijdrage leveren, hoe bescheiden ook. Gezien de ervaring van onze partner Dokters van de Wereld in de getroffen regio denken we dat deze ngo de geschikte partner is om dit samen mee te doen.”

Zelf Dokters van de Wereld helpen?

Dat kan via deze link. Giften vanaf 40 euro aan Dokters van de Wereld geven recht op een belastingvermindering van 45%.

Hartelijk dank aan iedereen die op een of andere manier een steentje bijdraagt!

Nieuwe artikels