Structuur en merken

P&V Verzekeringen maakt deel uit van de P&V Groep. Die bestaat uit verschillende merken en distributiekanalen, die elk hun eigenheid hebben. Allemaal delen ze de basisgedachte die sinds 1907 overeind blijft: solidariteit met de verzekerden en de samenleving.

Verschillende merken

De P&V Groep biedt haar verzekeringsoplossingen aan via meerdere merken en distributiekanalen:

  • De producten en diensten van P&V worden verdeeld via een netwerk van exclusieve agenten.
  • De verzekeringsoplossingen van VIVIUM worden aangeboden via onafhankelijke verzekeringsmakelaars.
  • De dienst Institutionele Klanten heeft een intern commercieel team dat rechtstreeks werkt met klanten uit de publieke en non-profitsector. Deze dienst biedt oplossingen aan onder de merken P&V en VIVIUM.
  • Het aanbod van het merk Actel wordt gecommercialiseerd via partnerships met autoconstructeurs.
  • Arces biedt rechtsbijstandverzekeringen aan en werkt via alle distributiekanalen in de P&V Groep.

Coöperatieve verzekeringsholding

De referentieaandeelhouders van de P&V Groep zijn vertegenwoordigd in de coöperatieve verzekeringsholding PSH cvba. Deze waarborgt de ethiek en de waarden van de P&V Groep die deel uitmaakt van de sociale economie. PSH is erkend als coöperatieve vennootschap door de Nationale Raad voor de Coöperatie.

Belangrijke participaties

  • IMA

Sinds 1994 doet de P&V Groep voor de bijstandsverlening aan haar verzekerden een beroep op IMA (Inter Mutuelles Assistance). Dankzij de strategische alliantie met IMA kunnen wij onze klanten vernieuwende bijstandsdiensten bieden.

  • Multipharma

De P&V Groep heeft een belangrijke participatie in de coöperatieve groep Multipharma. Deze wil een actieve rol spelen in het toegankelijk maken van gezondheidsproducten (voornamelijk geneesmiddelen) en in een kwaliteitsvolle farmaceutische zorg.

  • Andere participaties

De P&V Groep heeft ook participaties in bedrijven die aan verzekeringsbemiddeling doen, in immobiliënbedrijven en in portefeuillemaatschappijen die rechtstreeks bijdragen aan de uitoefening van haar activiteiten.