Uw fiets of ander zacht vervoermiddel verzekeren?


Met een stadsfiets, elektrische fiets, mountainbike of ander zacht vervoermiddel verplaatst u zich gezond en snel, zowel in de stad als op het platteland. Maar hebt u er al eens aan gedacht om uw vervoermiddel te beschermen tegen, bijvoorbeeld, diefstal en stoffelijke schade zodat u met een gerust hart kunt genieten van al uw ritten?

Ontdek P&V Fiets, een verzekeringsformule die zo eenvoudig is als uw favoriete streaming-app. U sluit deze verzekering volledig digitaal af met de hulp van uw adviseur en al na enkele minuten het u een flexibel abonnement op zak dat maandelijks via uw kredietkaart wordt gefactureerd. Simpel en efficiënt.

De troeven van P&V Fiets

Waarborgen diefstal, materiële schade en bijstand altijd inbegrepen

U bent altijd, overal en in alle weersomstandigheden verzekerd. De waarborgen lichamelijke schade en rechtsbijstand kunnen als optie worden onderschreven.

Voor alle types fietsen en zachte vervoermiddelen

Klassieke of elektrische fiets, klassieke of elektrische step, bakfiets, hoverboard, zelfbalancerend voertuig, klassieke of elektrische rolstoel … u bent gedekt!

Een digitaal proces

U sluit P&V fiets volledig digitaal af en ontvangt al na enkele minuten uw verzekeringscontract. U beschikt bovendien over een persoonlijke klantenruimte waarin u eenvoudige verrichtingen kunt doen zoals een schadegeval indienen of uw kwitanties raadplegen.

Een maandelijkse abonnementsformule

Uw premie wordt elke maand afgehouden via uw kredietkaart. Makkelijk en zonder rompslomp.

P&V, een geëngageerde verzekeraar

Zachte mobiliteit, preventie en veiligheid gaan hand in hand. Daarom verbindt P&V zich ertoe om een financiële bijdrage te leveren aan GRACQ, een vereniging die zich inzet voor de uitbouw van zachte mobiliteit, telkens een klant gedurende twaalf maanden schadevrij blijft.

Uw veiligheid en uw fiets, onze prioriteit

We bundelden onze krachten met twee partnerorganisaties om uw veiligheid tijdens uw verplaatsingen optimaal te garanderen en ook uw fiets zelf beter te beschermen.

Wat dekt de verzekering P&V Fiets?

De basisformule

De waarborgen diefstal, materiële schade en bijstand zijn altijd inbegrepen. U en alle personen die bij u inwonen en uw fiets gebruiken, zijn gedekt bij diefstal, poging tot diefstal, ongeval, vandalisme, maar ook bij brand of natuurschade. Uw fiets en alle permanent bevestigde accessoires zijn gedekt. Bij ongeval, mechanisch of elektrisch defect, lekke band of diefstal hebt u recht op bijstand in de hele Benelux en zelfs tot 30 kilometer erbuiten.

P&V Fiets biedt ook een eenvoudige vrijstellingsformule met een vast bedrag van 100 euro.
Op basis van de aankoopfactuur krijgt u de eerste twaalf maanden 100% van de nieuwwaarde van uw fiets vergoed. Daarna daalt het bedrag van uw schadeloosstelling met 1% per maand.

Vanaf 8 euro per maand.

Optioneel: Bescherming van de fietser

U bent wereldwijd gedekt, net als alle leden van uw gezin die onder hetzelfde dak wonen. Met de optie Bescherming van de fietser zijn uw medische kosten gedekt en hebt u recht op een financiële tussenkomst in geval van blijvende of tijdelijke arbeidsongeschiktheid door een ongeval. Bij overlijden ontvangt uw gezin een vergoeding. 

Vanaf 3,50 euro per maand.

Optioneel: Arces Rechtsbijstand

Hebt u een geschil met de fabrikant van de fiets die u net hebt gekocht? Een voetganger steekt op het laatste nippertje de weg over en u kunt hem niet ontwijken? In fout of in recht, de Rechtsbijstand van Arces staat klaar om uw belangen te verdedigen. We bieden u en uw gezinsleden bijstand, overal ter wereld. Wij geven altijd de voorkeur aan een minnelijke schikking, maar als dat niet lukt, nemen wij een deel van de procedurekosten, de kosten van contractuele geschillen, de expertisekosten en het geldvoorschot voor onze rekening.

Vanaf 1,90 euro per maand.

Een geëngageerde verzekeraar …

Met PROVIZ trotseert u de duisternis en bereikt u veilig uw bestemming dankzij fietskleding en -toebehoren die door hun reflecterende elementen en neonkleuren uw zichtbaarheid vergroten. Als P&V Fiets-klant krijgt u 20% korting op de producten van PROVIZ.

HEXLOX biedt innovatieve oplossingen aan om alle onderdelen van uw fiets te beschermen tegen diefstal: wielen, zadel … Als P&V Fiets-klant krijgt u 10% korting op de producten van HEXLOX.

Voor de zachte mobiliteit

Zachte mobiliteit, preventie en veiligheid gaan hand in hand. Daarom verbindt P&V zich ertoe een financiële bijdrage te leveren aan de Fietsersbond, een vereniging die zich inzet voor de uitbouw van zachte mobiliteit. Deze bijdrage wordt gestort telkens een klant gedurende twaalf maanden schadevrij is gebleven.

Een Trofee voor onze fietsverzekering

Onze fietsverzekering heeft de Decavi-Trofee van de Innovatie 2020 in de wacht gesleept!

Lees hier het volledige Persbericht van DECAVI

Vragen over onze fietsverzekering? Contacteer een P&V-adviseur.

Tip

We adviseren u kennis te nemen met het informatiedocument van dit product en de algemene voorwaarden van toepassing op deze verzekering beschikbaar op deze site of via uw verzekeringstussenpersoon. 

Uitsluitingen en beperkingen

Op de verzekering P&V Fiets zijn uitsluitingen en beperkingen van toepassing. Hierna enkele voorbeelden die u ook terugvindt in het informatiedocument van dit product.
Ongeacht de gekozen formule vergoedt P&V in geen geval:

 • Schade als gevolg van de deelname aan wedstrijden, snelheids-, uithoudings- en regelmatigheidscompetities, of opgetreden tijdens de training voor dergelijke competities.
 • In het kader van de waarborg stoffelijke schade:
  • schade als gevolg van slijtage, mechanisch defecten of constructiefouten;
  • schade aan de banden, de batterij of verwijderbare accessoires, tenzij ze samen met andere gedekte schade werd veroorzaakt.

Er bestaan beperkingen en verhaalmogelijkheden:

 • De bijstand is beperkt tot twee keer per jaar
 • Voor de waarborg rechtsbijstand bedraagt het maximumbedrag 50 000 euro, maar dit wordt teruggebracht tot:
  • 25 000 euro voor de strafrechtelijke borgsom en het geldvoorschot;
  • 15 000 euro voor contractuele geschillen.

Wettelijke bepalingen

 • Het contract voor deze verzekering wordt afgesloten voor een periode van één jaar en wordt elk jaar stilzwijgend verlengd.  
 • Om uw risicoprofiel te bepalen, hanteren we enkele segmentatiecriteria
 • Alle informatie over de diensten en producten op deze website is onderworpen aan de regels van de Belgische wetgeving.  
 • De verzekering P&V Fiets is onderhevig aan uitsluitingen, beperkingen en voorwaarden die van toepassing zijn op het verzekerde risico: alvorens deze verzekering af te sluiten, adviseren wij u kennis te nemen van het informatiedocument van dit product en de algemene voorwaarden van toepassing op deze verzekering beschikbaar op deze site of via uw verzekeringstussenpersoon.  
 • Als klant bent u beschermd door de gedragsregels inzake verzekeringen.  
 • Als u een klacht of opmerking hebt, kunt u contact opnemen met uw verzekeringstussenpersoon of de afdeling Klachtenmanagement.  
 • De gegevens van de dienst Klachtenmanagement van Vivium zijn:
  • e-mail: klacht@pv.be.
  • post: Klachtenmanagement van P&V, Koningsstraat 151, 1210 Brussel
 • U kunt de Ombudsman van de Verzekeringen contacteren via www.ombudsman.as.  
 • Neem voor persoonlijk advies of een verzekeringsofferte contact op met een verzekeringstussenpersoon.  
 • U kunt ook de volledige juridische informatie raadplegen.