Met de fiets naar het werk: welke fietsverzekering kiest u?

Gepost in: Fiets

Image of the blog article

Fietst u (bijna) dagelijks naar het werk? Dan is een fietsverzekering een goed idee. De arbeidsongevallenverzekering dekt immers enkel eventueel lichamelijk letsel bij een ongeval op weg naar het werk, of van het werk naar huis. P&V biedt drie interessante formules voor wie dagelijks met de fiets rijdt. 
 

Go: de standaard fietsverzekering van P&V 


Onze Go-formule dekt materiële schade, ook als die het gevolg is van een poging tot diefstal, vanadalisme of extreem weer. Met deze formule heb je bovendien recht op pechverhelping en bijstand en ben je beschermd tegen diefstal – op voorwaarde dat je je fiets correct vastmaakte. De Go-formule is het idealebasispakket voor de pendelaar, maar let wel op: lichamelijke schade is niet gedekt wanneer u een ongeval heeft in uw vrije tijd. Als u ook vaak in uw vrije tijd fiets, kiest u beter voor Go further of Go all the way.
 

Go further: optionele waarborg lichamelijke schade 


Als u voor deze formule kiest, dan bent u wél beschermd bij lichamelijke schade als u een ongeval heeft in uw vrije tijd. Maakt u fietstochtjes met de familie of trekt u er vaak een dagje op uit met de vrienden? Zorg dan voor een gepaste verzekering. Liever voorkomen dan genezen!
 

Go all the way: lichamelijke schade en rechtsbijstand 


Dit is de meest complete fietsverzekering die u kunt kiezen. Een Go all the way-verzekering bevat ook de waarborg ‘rechtsbijstand’. Dat wil zeggen dat P&V tussenkomt in de juridische kosten bij geschillen als gevolg van een ongeval met het verzekerde voertuig, en zelfs in het geval van discussies met de producent of hersteller. Voor wie bijna dagelijks fietst, is de meest complete dekking natuurlijk de interessantste. 

 

Met de fiets naar het werk? Bereken de prijs van uw fietsverzekering 


De prijs van uw maandelijkse flexibele fietsverzekering bij P&V hangt van een aantal factoren af, zoals de kostprijs van uw fiets en de eventuele accessoires die u wil verzekeren. Bereken hier de prijs van uw flexibele fietsverzekering of neem contact op met één van onze P&V-adviseurs.  

 

Dit document is een reclamedocument met daarin algemene informatie over de verzekering P&V Fiets ontwikkeld door P&V, een merk van P&V Verzekeringen, en waarop het Belgische recht van toepassing is. Op deze verzekering zijn uitsluitingen, beperkingen en voorwaarden in verband met de verzekerde risico’s van toepassing. We verzoeken u dus om de algemene voorwaarden en de IPID–fiches aandachtig te lezen vóór de onderschrijving. Ze zijn beschikbaar op de website www.pv.be of op eenvoudig verzoek bij een P&V-adviseur. De verzekeringsovereenkomst wordt aangegaan voor één maand met stilzwijgende verlenging.

Bij eventuele klachten kunt u contact opnemen met een P&V–adviseur, uw bevoorrechte gesprekspartner voor al uw vragen. Hij/Zij zal alles doen om u zo goed mogelijk te helpen. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de dienst Klachtenmanagement van P&V die uw klacht of opmerking zorgvuldig zal onderzoeken. Deze dienst zal de verschillende partijen trachten te verzoenen en naar een oplossing zoeken. U kunt contact opnemen per post (Klachtenmanagement, Koningsstraat 151, 1210 Brussel), via e–mail (klacht@pv.be) of telefonisch (02/250.90.60). Als u niet akkoord gaat met de voorgestelde oplossing, dan kunt u zich wenden tot de Ombudsdienst van de Verzekeringen (de Meeûssquare 35 te 1000 Brussel), telefonisch 02/547.58.71 of via e–mail (info@ombudsman-insurance.be) (www.ombudsman-insurance.be).

Als klant bent u beschermd door de gedragsregels inzake verzekeringen. Voor persoonlijk advies of een verzekeringsofferte neemt u best contact op met een van onze adviseurs. U kunt ook de volledige juridische informatie raadplegen.

Nieuwe artikels