Wereldgezondheidsdag 2024

Gepost in: Van dag tot dag Vakantie Fiets

Image of the blog article

Naar aanleiding van de Wereldgezondheidsdag op zondag 7 april nodigen we u graag uit om extra aandacht te besteden aan uw gezondheid! Zo nu en dan een break nemen om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur, bijvoorbeeld, kan alleen maar goed doen. Hier volgen enkele suggesties om maximaal te genieten van de Wereldgezondheidsdag.

De gevolgen van een zittende levensstijl

Zit u de hele werkdag lang stil op een stoel? Dan stapelen de kleine kwaaltjes zich al snel op: pijnlijke rug, gewrichten, spieren... Een zittende levensstijl is echter niet alleen slecht voor uw lichaam: de meest verraderlijke vijand voor onze gezondheid is de dagelijkse stress. Vandaar de vele burn-outs, als gevolg van een langzame opbouw van stress over een langere periode. En precies daarom is verandering van omgeving zo belangrijk. Ons advies luidt dan ook: profiteer van het weekend om uw blik te verruimen en ga genieten in de natuur!

Een geweldige dag in de buitenlucht

Of u nu gaat uitblazen aan de kust, in het bos, langs een rivier, een meer of op een berghelling: het doet er niet toe zolang u maar naar buiten komt en van deze Wereldgezondheidsdag UW gezondheidsdag maakt!

Deel daarom deze dag met familie of een kleine groep vrienden (het is zoveel leuker om fijne momenten samen te beleven) en plan op voorhand wat u wil doen.

Inspiratie nodig voor een fietstocht?

Hier vindt u een overzicht van enkele mooie fietsroutes in België.

Hebt u geen fiets?

Geen probleem: u kunt in België op de meeste plaatsen heel gemakkelijk een fiets huren… als u dat ruim op voorhand doet!

Hier vindt u een lijst van fietsverhuurbedrijven in België.

Een uitstapje met trein en fiets? Goed idee! Op de website van de NMBS vindt u voor elke provincie een lijst met adressen waar u een fiets kunt huren vlakbij het station.

En natuurlijk mogen we onze partner Le Beau Vélo de RAVeL niet vergeten die ons de hele zomer lang uitnodigt om de mooiste fietsroutes in het zuiden van het land te ontdekken. Maar niets belet u natuurlijk om deze routes op een ander moment te ontdekken … op 7 april bijvoorbeeld!

Onze boodschap: geniet van deze Wereldgezondheidsdag en geef er vooral uw eigen invulling aan. Dat is goed voor uw gezondheid én uw humeur. En als dit eendagsavontuur naar meer smaakt, maak er dan zeker een gewoonte van en volg onze tips om een fiets te kopen.

Een nieuwe fiets? Denk eraan om hem te verzekeren, zo kunt u met een gerust gemoed op pad.

 

 

Dit document is een reclamedocument met daarin algemene informatie over de verzekering P&V Fiets ontwikkeld door P&V, een merk van P&V Verzekeringen, en waarop het Belgische recht van toepassing is. Op deze verzekering zijn uitsluitingen, beperkingen en voorwaarden in verband met de verzekerde risico’s van toepassing. We verzoeken u dus om de algemene voorwaarden en de IPID–fiches aandachtig te lezen vóór de onderschrijving. Ze zijn beschikbaar op de website www.pv.be of op eenvoudig verzoek bij een P&V-adviseur. De verzekeringsovereenkomst wordt aangegaan voor één maand met stilzwijgende verlenging.

Bij eventuele klachten kunt u contact opnemen met een P&V–adviseur, uw bevoorrechte gesprekspartner voor al uw vragen. Hij/Zij zal alles doen om u zo goed mogelijk te helpen. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de dienst Klachtenmanagement van P&V die uw klacht of opmerking zorgvuldig zal onderzoeken. Deze dienst zal de verschillende partijen trachten te verzoenen en naar een oplossing zoeken. U kunt contact opnemen per post (Klachtenmanagement, Koningsstraat 151, 1210 Brussel), via e–mail (klacht@pv.be) of telefonisch (02/250.90.60). Als u niet akkoord gaat met de voorgestelde oplossing, dan kunt u zich wenden tot de Ombudsdienst van de Verzekeringen (de Meeûssquare 35 te 1000 Brussel), telefonisch 02/547.58.71 of via e–mail (info@ombudsman-insurance.be) (https://www.ombudsman-insurance.be).

Als klant bent u beschermd door de gedragsregels inzake verzekeringen.

Voor persoonlijk advies of een verzekeringsofferte neemt u best contact op met een van onze adviseurs. U kunt ook de volledige juridische informatie raadplegen.

Nieuwe artikels