Bob = nul op

Gepost in: Voertuig Solidariteit

Image of the blog article

Drinken en rijden, gaan niet samen

Rijden onder invloed van alcohol, blijft een groot probleem in ons land, we doen het slechter dan in de meeste andere Europese landen. De Bob-eindejaarscampagne wil met de slogan ‘BOB = nul op’ de boodschap aan alle chauffeurs opnieuw scherpstellen: wie nog moet rijden, drinkt geen alcohol.

Vooraf uw terugkeer plannen

Gaat u met vrienden, collega’s of familie op stap? Plan dan vooraf hoe u veilig terugkeert. Misschien wil er iemand Bob zijn. Of kunt u terugkeren met het openbaar vervoer. En wat denkt u van een taxi? Of misschien kunt u blijven overnachten? Opties genoeg om uw uitstap te plannen en met een gerust hart naar een kerstmarkt, receptie of feestje te vertrekken. Het belangrijkste is dat iedereen veilig en wel weer thuis geraakt.

Bob-team op de veldritwedstrijden

Het Bob-team trekt deze winter naar de wereld van de veldritwedstrijden. Tijdens wedstrijden in Zonhoven, Namen en Brussel team luistert het team naar de Bob-verhalen van supporters. Positieve getuigenissen over het Bob-zijn en het organiseren van een veilige terugkeer naar huis worden beloond met een knalgele Bob-paraplu. Ook op de nieuwe cross in Brussel (op de campus van VUB en ULB) kunt u deze winter de Bob-bende niet missen.

Wielerkampioenen veilig thuis

De twee grote wielerkampioenen Sven Nys en Philippe Gilbert steunen de eindejaarscampagne. Zij vertellen in een filmpje over het belang van Bob. Ook Thuis-acteur Christophe Haddad (Bob voor de kijkers) werkt mee aan de campagne. De boodschap ‘Bob = nul op’ zal volop te zien en te horen zijn op baanaffiches, radiospots, videoclips, bussen van de MIVB, Facebook en sensibiliseringsacties.

Bekijk hier de filmpjes van:

Van 11/01 tot 14/01: weekend zonder alcohol achter het stuur

Een efficiënte Bob-campagne gaat gepaard met alcoholcontroles. Tot eind januari zijn die controles talrijk en op elk moment mogelijk. Vorig jaar werden meer dan 400 000 bestuurders onderworpen aan een pre-test of een blaastest. Van 11 tot 14 januari organiseren de politiediensten een ‘weekend zonder alcohol achter het stuur’, dan neemt de pakkans nog meer toe.

Steunt u ook deze winter de Bob-campagne?

Ook u kunt de Bob-campagne steunen. Eerst en vooral door niet te drinken achter het stuur. Of Bob te zijn voor uw medepassagiers. Maar u kunt bijvoorbeeld ook de Bob-campagnefilmpjes delen op uw Facebookpagina of via Twitter.

P&V wenst u in ieder geval prettige en veilige eindejaarsdagen!

P&V steunt de Warmste Week (Versie 1.0)

Miniatuurafbeelding Geupload door Wim Cornelis, 17/12/18 11:19
Preview

Wanneer is langetermijnsparen interessant (Versie 1.0)

Miniatuurafbeelding Geupload door Wim Cornelis, 14/12/18 17:24
Preview

Negentien tips om uw auto te beschermen tegen de winter (Versie 1.0)

Miniatuurafbeelding Geupload door Wim Cornelis, 14/12/18 16:52
Preview