Weekendje weg: 7 bijzondere weekends in België

Gepost in: Van dag tot dag Vakantie

Image of the blog article

Zeven tips voor een onvergetelijk weekendje weg

Wilt u deze zomer uw partner verrassen met een weekendje op een ongewone plek? Wilt u uw kinderen een fantastische tijd bezorgen? Of hebt u zin in een onvergetelijk weekend met uw beste vrienden? We zochten voor u zeven bestemmingen waaraan u ongetwijfeld onvergetelijke herinneringen overhoudt.

1. Slapen in de bomen

In de streek van Chimay kunt u onderdak vinden in de takken van de bomen en zo een kinderdroom waarmaken. Gewiegd door het gezang van de vogels, het ruisen van de wind en het kabbelende water laadt u uw batterijen op zodat u bij uw vertrek helemaal zen bent.

Ook in Borgloon kunt u slapen in de bomen. Langs de dreef naar het kasteel van Hex hangen vier traanvormige sculpturen van kunstenaar Dré Wapenaar aan hoogstammen. De boomtenten bieden plaats aan twee volwassenen en twee kinderen. Een hoge en droge uitvalsbasis om het prachtige Haspengouw te verkennen.

2. Leven als een echte Bohemien

In de comfortabele woonwagen Tzig’Âne proeft u van het nomadenleven proeven. Geniet van de charme van een tocht in een koets getrokken door ezels. U hoeft enkel uw gitaar mee te nemen voor de muzikale toets rond het kampvuur bij zondsondergang.

3. Logeren in een openluchtmuseum

Het historische stadscentrum van Diest lijkt een openluchtmuseum. In de straten en steegjes rondom de Grote Markt ziet u met wat verbeelding de Prinsen van Oranje-Nassau, bestuurders van Diest van 1499 tot aan de Franse Revolutie, nog rondflaneren. Met de kinderen trekt u bij mooi weer naar provinciedomein De Halve Maan voor een dagje zwem- en speelplezier. Verken deze stad in stijl vanuit het Spijker, een refugehuis en graanopslagplaats uit de zestiende eeuw en nu een sfeervol hotel.

4. Een feeërieke uitstap

In La Balade des Gnomes vindt u tien kamers in een feeëriek gebouw. Les étoiles du désert, La légende des Trolls en Sur un quartier de Lune zijn slechts enkele van de namen van de kamers die u zullen onderdompelen in de fantastische wereld van een dromerige architect die zijn gasten wil meenemen op zijn reis.

5. Goddelijk verblijf in de stad van de Maneblussers

De Financial Times noemde Mechelen een van de tien Europese steden van de toekomst. Terecht, want deze bruisende stad is een prima weekendbestemming voor jong en oud. Topattracties voor uw bengels zijn Technopolis, het Speelgoedmuseum of Planckendael. Andere niet te missen bezienswaardigheden en activiteiten: een beklimming van de 97 meter hoge Sint-Romboutstoren, een bezoek aan de Kazerne Dossin, het Groot Begijnhof of brouwerij het Anker. U kunt uw verblijf aan Mechelen zelfs een spiritueel tintje geven en overnachten in een voormalige kerk.

6. Glamping in de Ardennen: logeren in een safaritent, Yurt of tipi

Bent u een natuurliefhebber? Dan zijn onze Ardennen een waar paradijs. En na een dag stappen, mountainbiken of kajakken mag u zichzelf best wat luxe gunnen. Dat kan in een mooi hotel, maar waarom niet wat dichter bij de natuur blijven en overnachten in een glamoureuze tent? Op verschillende campings in de Ardennen staan voor u safaritenten, tipi’s of zelfs yurts voor u klaar. Perfect voor een romantische nacht onder de sterren of een avontuurlijke trip met uw kroost.

7. Fietsen op een oude spoorlijn

De Vennbahn is één van de langste tot fietspad getransformeerde spoorlijnen in Europa. Vertrekkend vanuit het Luxemburgse Troisvierges fietst u dwars door Ostbelgien tot in Aken. U rijdt langs indrukwekkende landschappen en pikt onderweg een stevige portie cultuur mee. Geoefende fietsers leggen de totale afstand van 125 km af in één dag. Met de kinderen splitst u de Vennbahn beter op in kleinere etappes. Onderweg vindt u tal van pittoreske overnachtingsmogelijkheden.

Vergeet uw bijstandsverzekering niet

Om van uw weekend een gegarandeerd succes te maken, denkt u best aan een degelijke pechbijstand. Met de bijstand van P&V verliest u geen tijd op uw weekenduitstap als u autopech krijgt en u de auto aan de kant moet laten staan.

 

Dit artikel werd geactualiseerd op 8 april 2019.

Nieuwe artikels