Uw Brandverzekering


Of u nu huurder of eigenaar bent, een brandverzekering is nooit een overbodige luxe. Niemand wil graag zelf opdraaien voor de kosten van een brand of waterschade. Met de brandverzekering Ideal Woning van P&V Verzekeringen geniet u van een prima basisbescherming en kunt u in alle vrijheid opteren om bepaalde zaken extra te verzekeren. Bij noodgevallen zorgen we voor onmiddellijke hulp en bij schade staat uw P&V-adviseur aan uw zijde om de beste oplossing voor u te vinden.

 

Zes redenen om voor de brandverzekering van P&V Verzekeringen te kiezen

 
 • geschikt voor huurders en eigenaars
   
 • prima verzekerd tegen het onverwachte
 
 • u kiest zelf welke extra’s u wilt verzekeren
   
 • dringende hulp nodig, we helpen u 24/7
 
 • uw P&V-adviseur staat aan uw zijde voor al uw vragen
   
 • u kiest zelf hoe uw schade hersteld wordt
 

Plan een gratis verzekeringscheck

 

Een sterke basisverzekering als huurder

 

Huurdersaansprakelijkheid

Als huurder moet u uw woning achterlaten in de staat waarin u deze gekregen hebt. Ontstaat er bijvoorbeeld brand door een oververhitte frituurpan, dan moet u de schade aan de woning betalen. Op dat moment komt uw brandverzekering echt goed van pas. 

 

Voor de schade aan uw inboedel

Werden uw meubels of andere zaken beschadigd door bijvoorbeeld een brand of een waterlek? Dankzij uw woningverzekering hoeft u zelf niet voor de kosten op te draaien.

 

Voor schade aan derden

Vergat u de kraan van uw bad dicht te draaien en sijpelde het water door bij uw onderbuur? Uw brandverzekering vergoedt uw schade en die van uw onderbuur.

 

Een sterke basisverzekering als eigenaar

 

Schade aan uw woning

Wordt uw woning beschadigd door bliksem, brand, storm, overstroming of door een botsing, ontploffing of natuurramp? Dan kunt u rekenen op uw brandverzekering om de schade te vergoeden.

 

Schade aan uw inboedel

Werden uw bezittingen of uw interieur beschadigd door bijvoorbeeld een brand of een waterlek? Dankzij uw woningverzekering hoeft u zelf niet voor de kosten op te draaien.

 

Schade aan derden

Door een storm kwamen enkele dakpannen van uw huis los en waaiden ze op de veranda van uw buurman. Uw brandverzekering vergoedt uw schade en die van uw buurman.

 

Extra verzekerd


U bent ook verzekerd voor de schade veroorzaakt aan uw woning bij (een poging tot) diefstal of vandalisme. Om u te verzekeren tegen diefstal zelf, moet u wel de optie Diefstal kiezen.

En wist u dat u zelfs verzekerd bent voor plaatsen buiten uw woning zoals

 
 • uw garage op een ander adres
 
 • het vakantieverblijf dat u huurt (wereldwijd)
 
 • het studentenverblijf van uw zoon of dochter (wereldwijd)
 
 • de zaal die u huurt voor een familiefeest
 

Verhuist u? Dan zijn beide woningen verzekerd gedurende zestig dagen.

 

Ideal Woning


Uw brandverzekering Ideal Woning bestaat uit een sterke basisverzekering die u kunt aanvullen met extra opties zoals drie optionele waarborgen en drie packs. Samen met uw P&V-adviseur kunt u dus zelf uw verzekering samenstellen volgens uw behoeften.

 

Plan uw gratis verzekeringscheck 

 

Thuis of op kantoor

We werken veilig en houden rekening met alle maatregelen. U bent dus nog steeds welkom bij ons op kantoor. Blijft u liever thuis? Geen probleem. Of onze adviseur komt tot bij u.

Verzeker zeker wat nodig is

We bespreken uw huidige gezinssitatie en toekomstplannen. Daarna krijgt u een plan op maat zodat u niet onderverzekerd bent.

Vermijd dubbele dekkingen

Uw adviseur beoordeelt iedere polis en checkt of de verzekering nog nodig is in functie van uw huidige situatie. We zorgen er voor dat u niet dubbel verzekerd bent.

Maak snel een afspraak

Thuis of op kantoor, kies een geschikt moment en praat met een adviseur in uw beurt 

 
Ja, ik wil een gratis verzekeringscheck

Uw extra opties

 

Rechtsbijstand

Hebt u een geschil met iemand dat voortvloeit uit een schadegeval aan uw woning? Met deze optionele waarborg zorgen we voor uw verdediging. Liefst via een minnelijke schikking, maar indien nodig via een rechterlijke procedure. De kosten voor uw verdediging (advocaat, erelonen…) nemen we dan voor onze rekening.

 

Onrechtstreekse verliezen

Een schadegeval leidt vaak tot tal van extra kosten (verplaatsingen, telefoon…). Met deze optionele waarborg verhogen we uw schadevergoeding standaard met 10%, zonder dat u deze kosten hoeft te bewijzen.

 

 

Diefstal

Met deze optie vergoeden we:

 • de zaken die uit uw woning of bijgebouw worden gestolen of beschadigd
 • de zaken die gestolen worden uit uw hotelkamer of vakantieverblijf
 • als u op straat wordt overvallen en bestolen

U kunt deze optionele waarborg verder aanvullen met een Pack Diefstal+ om de vergoedingslimieten (het maximum bedrag dat we u uitbetalen) te verhogen.

 

Pack woning+

Met dit pack verhoogt u de vergoedingslimieten van uw basisverzekering en geniet u van extra verzekerde zaken. Twee concrete voorbeelden. Breekt het glas van uw televisietoestel of multimediascherm van meer dan 11 inch (circa 30 cm), dan vergoeden wij u die. Ook de inhoud van uw diepvriezer is verzekerd, bij een onvoorziene stroomonderbreking door uw energieleverancier.

 

Ontdek de infofiche Pack Woning+

Pack Tuin

Met dit pack breidt u als eigenaar uw brandverzekering uit naar uw tuin en zijn inhoud. Twee concrete voorbeelden. Na schade door een storm of hagelbui vergoeden we u om uw tuin weer perfect in orde te brengen. Ook de schade aan uw zonneschermen, stoffen luifels en windschermen wordt betaald.

 

Ontdek hier de infofiche Pack Tuin

Pack Diefstal+

Met dit pack kunt u, aanvullend op de optionele waarborg ‘Diefstal en vandalisme van de inhoud’, uw bezittingen nog beter verzekeren. Zo verdubbelt dit pack in heel wat gevallen de vergoedingslimieten (het maximum bedrag dat wij u uitbetalen).

 

Ontdek de infofiche Diefstal+

We helpen u 24/7


Hebt u na schade aan uw woning dringend hulp nodig? Dan kunt u op ons rekenen. Bel P&V Bijstand Woning: 02 229 00 11 (24/7) of gebruik de app P&V Assist en wij helpen u verder.

 

Sturen van een slotenmaker

Bent u uw sleutels verloren, of werden ze gestolen of beschadigd? We sturen een slotenmaker en nemen de verplaatsingskosten en het eerste uur arbeidsloon op ons.

 
 
 

Sturen van een hersteller

In dringende gevallen sturen we een erkende vakman om het nodige herstelwerk te doen (waterschade, loodgieterij, verwarming, ramen, dak … ), zodat u in uw woning kunt blijven wonen. We nemen de verplaatsingskosten en het eerste uur arbeidsloon op ons. Bent u verzekerd voor de geleden schade, dan betalen wij u de facturen terug.

 

Dringende terugkeer

Bent u bij een schadegeval aan uw woning ver van huis en is uw aanwezigheid vereist? Dan zorgen wij voor de organisatie van uw terugkeer en nemen we de kosten hiervan (trein, vliegtuig … ) op ons.

 

Bewakingsdienst en meubelbewaarplaats

Indien nodig zorgen we tijdelijk (maximaal 48 uur) voor de bewaking van uw woning om uw inboedel te beschermen. Moet een deel van de inhoud snel worden opgeslagen, dan brengen we alles over naar een meubelbewaarplaats. We nemen de kosten voor de opslag ervan tijdelijk (maximaal 30 dagen) op ons.

 

Verhuizing

Als uw woning onbewoonbaar is, zorgen we voor de verhuizing van de inhoud naar uw nieuwe verblijfplaats (in België).

 
 
 

Voorlopige huisvesting

Als uw woning onbewoonbaar is, zorgen wij voor een verblijf (maximaal 5 nachten) in een hotel.

 

Opvang minderjarige kinderen

Indien nodig zorgen we voor de opvang van de minderjarige gezinsleden en samenwonende hulpbehoevende volwassenen (maximaal 7 dagen) na het schadegeval.

 

Honden en katten

Als uw hond(en) en/of kat(ten) niet meer in uw woning kunnen verblijven, dan zorgen wij voor een tijdelijk (maximaal 30 dagen) verblijf in een dierenpension.

 

Schade?

 

Uw P&V-adviseur aan uw zijde

Hebt u schade aan uw woning? Groot of klein, uw adviseur staat aan uw zijde om zo snel mogelijk de beste oplossing voor u te vinden. Hij zorgt voor de schadeaangifte en staat u bij tijdens het hele herstelproces en de afwikkeling ervan. Zo hoeft u zich nergens zorgen over te maken.

 

Uniek: u kiest de oplossing

Voor kleinere schadegevallen tot 2 500 euro (zoals een gebroken ruit of een waterlek) kiest u zelf welke oplossing u verkiest. Of u herstelt de schade zelf en wordt daarvoor vergoed. Of u doet beroep op een van onze herstellers. Uw adviseur staat garant voor een snelle schaderegeling.

 

Een vraag of opmerking? Neem dan contact op met een P&V-adviseur.

 
Tip

Wij raden u ten zeerste aan het informatiedocument te lezen dat betrekking heeft op het product van de oplossing die bij u past en de algemene voorwaarden die van toepassing zijn op deze verzekering en die beschikbaar zijn op deze site of bij uw verzekeringstussenpersoon.

Wettelijke bepalingen

 • Het contract voor deze verzekering wordt afgesloten voor een periode van één jaar en wordt elk jaar stilzwijgend verlengd. 
 • Om uw risicoprofiel te bepalen, hanteren we enkele segmentatiecriteria.
 • Alle informatie over de diensten en producten op deze website is onderworpen aan de regels van de Belgische wetgeving. 
 • De verzekering P&V Ideal Woning is onderhevig aan uitsluitingen, beperkingen en voorwaarden die van toepassing zijn op het verzekerde risico: alvorens deze verzekering af te sluiten, adviseren wij u kennis te nemen van het informatiedocument van dit product en de algemene voorwaarden van toepassing op deze verzekering beschikbaar op deze site of via uw verzekeringstussenpersoon. 
 • Als klant bent u beschermd door de gedragsregels inzake verzekeringen. 
 • Als u een klacht of opmerking hebt, kunt u contact opnemen met uw verzekeringstussenpersoon of de afdeling Klachtenmanagement.  De gegevens van de dienst Klachtenmanagement van P&V zijn: 
  • e-mail: klacht@pv.be.
  • post: Klachtenmanagement van P&V, Koningsstraat 151, 1210 Brussel
 • U kunt de Ombudsman van de Verzekeringen contacteren via www.ombudsman.as.
 • Neem voor persoonlijk advies of een verzekeringsofferte contact op met een verzekeringstussenpersoon
 • U kunt ook de volledige juridische informatie raadplegen.
 

Uitsluitingen en beperkingen

Op de verzekering P&V Ideal Woning zijn uitsluitingen en beperkingen van toepassing. Hierbij enkele voorbeelden uit de informatiefiche.

Ongeacht de gekozen formule, P&V vergoedt nooit de schade:

 • In bijstand woning: de schade in caravans en schade aan huishoud- of audiovisuele toestellen
 • Schade aan het voorwerp zelf die de botsing heeft veroorzaakt vb. de boom die gevallen is op uw woning of de wagen tegen uw gevel
 • Schade door het niet verwarmen tijdens de vorstperiode (in het geval dat de installatie niet leeggemaakt werd)

Er bestaan beperkingen of een recht van verhaal:

 • Bij elke materiële schade valt er een vrijstelling* van 215,77 €, ten laste van de verzekerde zelf (geïndexeerd)
 • BA gebouw vergoedt tot *21.517.116 € voor lichamelijke schade en *1.075.832 € voor materiële schade
 • Maximale tussenkomst van 15.000 € bij overlijden voor alle verzekerden door een ongeval in het kader van de basiswaarborgen (Abex 730)
 • Expertisekosten voor een onafhankelijke expert zijn afhankelijk van de geschatte schade en kunnen nooit meer bedragen dan 12.500 €, tenzij het Pack Woning + is onderschreven (dan zijn de expertisekosten maximaal 24.727,37 €) (Abex 730)