Diefstal met geweld op straat? Wat met de verzekering?

Gepost in: Woning

Image of the blog article

Diefstal met geweld op straat: welke verzekering inlichten?

U doet snel de laatste boodschappen voor u op vakantie vertrekt en haalt 300 euro af aan de geldautomaat. Als u de bank verlaat, rukt een onbekende met geweld uw handtas uit uw handen en gaat ervandoor. U bent in shock en hebt niet de gehad om te reageren. Gelukkig kwam u er nog goed van af, u hebt enkel een kleine kneuzing aan uw arm. Wat moet u doen?

Klacht neerleggen bij de politie

Eerst blokkeert u uw bankkaarten door Card Stop te bellen op het nummer 070 344 344. Daarna legt u klacht neer bij het dichtstbijzijnde politiecommissariaat. U geeft duidelijk aan wat er zich allemaal in uw handtas bevond. Naast het geld dat u net had afgehaald, zat ook uw leesbril in uw handtas.

Diefstal verzekerd door uw brandverzekering?

Wat mag u verwachten van uw verzekeraar? Diefstal is een aanvullende waarborg in de brand- of woningverzekering. Kijk na of u een waarborg Diefstal hebt afgesloten en wat die verzekert. Bij P&V Verzekeringen dekt de waarborg Diefstal en vandalisme van de brandverzekering P&V Ideal Woning, naast inbraakschade in uw huis, ook diefstal met geweld buitenshuis. En dat in heel Europa.

Hoe zit het met de schadevergoeding?

Om vergoed te worden, bezorgt u een kopie of het nummer van het proces-verbaal aan uw verzekeraar, samen met de factuur van uw bril en het bankuittreksel dat bewijst dat u inderdaad net 300 euro hebt afgehaald. En wat als de aanvaller uw prachtige gouden halsketting had afgerukt? In dat geval zou u bij P&V een vergoeding hebben gekregen tot een bedrag van 2.500 euro, de maximale schadeloosstelling. Met een Pack Diefstal Plus bedraagt de schadevergoeding van P&V maximaal 5.000 euro.

Maak foto’s en bewaar uw facturen

  • Het is een goed idee om foto’s van uw kostbare juwelen te maken.
  • Bewaar ook de facturen. Hierop is vaak belangrijke informatie terug te vinden, zoals het aantal karaat en het gewicht van het juweel.
  • Voor familiejuwelen, die van generatie op generatie gaan, is vaak geen factuur voorhanden. In dat geval kunt u een expertise laten uitvoeren door een juwelier.

Let op, als de totale waarde van al uw juwelen meer dan 7.500 euro bedraagt (of 15.000 euro met een Pack Diefstal Plus) is het raadzaam om uw P&V agent te contacteren.

Meer weten over het Pack Diefstal Plus van P&V Verzekeringen?

Hebt u een vraag over de aanvullende waarborg Diefstal?

Uw P&V agent helpt u graag verder.

Bent u nog geen klant? Vind een agent in uw buurt.

Nieuwe artikels

Met uw P&V agent:

  • Verzekeringen in een verstaanbare taal
  • Uitstekende productkennis
  • Afspraak wanneer het u past