Kortsluiting vaatwasser: brandverzekering of garantie?

Gepost in: Woning Van dag tot dag

Image of the blog article

Wasmachine stuk na kortsluiting: vergoeding door brandverzekering of fabrieksgarantie?

Bij uw thuiskomst merkt u dat de zekeringen gesprongen zijn. Uw nieuwe wasmachine en vaatwasser werken niet meer. Kan uw brandverzekering de schade aan uw elektrische toestellen vergoeden?

Welke verzekering vergoedt uw schade bij een kortsluiting?

Dat hangt af van de oorzaak van de kortsluiting. Want de reden voor de kortsluiting bepaalt op welke verzekering u een beroep kunt doen. Stel dat de spanning op het elektriciteitsnet van de leverancier te hoog was. Dan zal uw brandverzekering de defecte toestellen vergoeden. Vervolgens kan uw brandverzekering de kosten terugvorderen bij de netbeheerder.

Goed om weten: Bent u verzekerd via het Tariferingsbureau? Dan zijn bepaalde waarborgen niet van toepassing en liggen sommige limieten lager.

Komt de fabrieksgarantie van elektrische toestellen tussen bij een kortsluiting?

Neen! Consumenten kunnen zelden aanspraak maken op de fabrieksgarantie in dit soort gevallen. Meestal beschermt de garantie de consument bij een constructiefout. Bij een kortsluiting ligt een externe oorzaak aan de basis van het niet werken van het toestel.

Wat doet de brandverzekering van P&V voor elektrische toestellen?

De brandverzekering Ideal Woning van P&V betaalt 100% van de nieuwwaarde (d.w.z. het bedrag dat nodig is om een nieuw toestel met vergelijkbare prestaties aan te kopen indien het niet meer kan hersteld worden) van elektrische toestellen voor privégebruik terug tijdens de eerste 10 jaren na de aankoopdatum. Houd uw aankoopfacturen bij als bewijs van de aankoopdatum. Vanaf het elfde jaar verliezen elektrische apparaten elk jaar 5% van hun waarde.

Kies een complete brandverzekering

De brandverzekering Ideal Woning van P&V dekt de schade aan een elektrisch toestel door een kortsluiting, een overspanning of een stroompiek. Ook de inhoud van uw diepvries (voor privégebruik) is gedekt als de ontdooiing veroorzaakt werd door een gedekt schadegeval.

Vraag een gratis en vrijblijvende offerte voor een brandverzekering aan uw P&V-adviseur.

Contacteer uw P&V adviseur

Nog geen klant? Vind een P&V-adviseur in uw buurt.

Nieuwe artikels