Kortsluiting vaatwasser: brandverzekering of garantie?

Gepost in: Woning

Image of the blog article

Wasmachine stuk na kortsluiting: vergoeding door brandverzekering of fabrieksgarantie?

Bij uw thuiskomst merkt u dat de zekeringen gesprongen zijn. Uw nieuwe wasmachine en vaatwasser werken niet meer. Kan uw brandverzekering de schade aan uw elektrische toestellen vergoeden?

Welke verzekering vergoedt uw schade bij een kortsluiting?

Dat hangt af van de oorzaak van de kortsluiting. Want de reden voor de kortsluiting bepaalt op welke verzekering u een beroep kunt doen. Stel dat de spanning op het elektriciteitsnet van de leverancier te hoog was. Dan zal uw brandverzekering de defecte toestellen vergoeden. Vervolgens kan uw brandverzekering de kosten terugvorderen bij de netbeheerder.

Komt de fabrieksgarantie van elektrische toestellen tussen bij een kortsluiting?

Neen! Consumenten kunnen zelden aanspraak maken op de fabrieksgarantie in dit soort gevallen. Meestal beschermt de garantie de consument bij een constructiefout. Bij een kortsluiting ligt een externe oorzaak aan de basis van het niet werken van het toestel.

Wat doet de brandverzekering van P&V voor elektrische toestellen?

De brandverzekering Ideal Woning van P&V betaalt 100% van de nieuwwaarde van elektrische toestellen (d.w.z. het bedrag dat nodig is om hetzelfde apparaat nieuw aan te kopen) terug tijdens de eerste 6 jaren na de aankoopdatum. Houd uw aankoopfacturen bij als bewijs van de aankoopdatum. Na het zesde jaar verliezen elektrische apparaten elk jaar 5% van hun waarde.

Kies een complete brandverzekering

De brandverzekering Ideal Woning van P&V dekt de schade aan een elektrisch toestel door een kortsluiting, door een overspanning of een stroompiek. Ook aan de inhoud van uw diepvries, als de ontdooiing veroorzaakt werd door een gedekt schadegeval.

Tip: Met een ‘Pack Woning Plus’ kunt u de vergoedingsgrens en de vergoedingsmodaliteiten verruimen, bijvoorbeeld de ontdooiing van uw diepvries door een plotse en niet te voorziene stroomonderbreking door de energieleverancier.

Vraag een gratis en vrijblijvende offerte voor een brandverzekering aan een P&V agent.

Contacteer uw P&V agent

Nog geen klant? Vind een agent in uw buurt.

Nieuwe artikels

Met uw P&V agent:

  • Verzekeringen in een verstaanbare taal
  • Uitstekende productkennis
  • Afspraak wanneer het u past