15 tips voor zomerse uitstapjes in België

Gepost in: Familie Van dag tot dag Vakantie

Image of the blog article

Houdt u uw vakantie dit jaar in eigen land? Dan hoeft u niet onder te doen voor toeristen die naar het buitenland trekken. Ook bij ons zijn er heel wat leuke activiteiten die u buitenshuis kunt doen. We selecteerden voor u 15 verrassende trekpleisters in Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

Unieke wandel- en fietstochten voor het hele gezin

 1. Duik even in het interessante verleden van Bokrijk. Via een vaste wandelroute kuiert u op een tweetal uur doorheen het museum. De kinderen gaan mee? Hou dan zeker halt bij de fantastische speeltuin. Meer informatie vindt u op de website van dit historische park.
 2. Het Rood Klooster ligt aan de rand van het Zoniënwoud. Een ware oase van rust met een historische priorij, vijvers, moerassen en een beschermd natuurreservaat. Op het domein bevindt zich ook een grote speelzone die pas sinds juni dit jaar is geopend. Het avontuur wacht! Meer informatie vindt u op de website van het Rood Klooster.
 3. Het Provinciaal Domein van Chevetogne is een prachtig sprookjesachtig gebied van 600 ha. Verspreid over het park liggen er 12 heel bijzondere speeltuinen die ontworpen zijn om de fantasie van uw kinderen maximaal te prikkelen. Een betoverend park en tegelijk een kinderparadijs. Plan uw uitstap hier.
 4. Graag de mooiste plekjes van Wallonië en Brussel ontdekken op de fiets en daarna lekker relaxen met live muziek? Dat is Le Beau Vélo de Ravel, het fietsevenement langs jaagpaden en oude spoorlijnen in het zuiden van ons land, met dit jaar P&V als hoofdsponsor én verzekeraar. De volgende maand kunt u gratis (en goed verzekerd) deelnemen aan de volgende fietstochten:

Blaas uw banden op, kom gezond genieten met het hele gezin en passeer na uw rit zeker even langs de P&V-stand met zijn leuke photobooth en behendigheidsparcours voor de allerkleinsten!

Natuur en cultuur

 1. Bijna 900 jaar geschiedenis, te midden van het groen in het hart van Waals-Brabant. De Abdij van Villers is een bijzonder goed bewaard gebleven oude cisterciënzerabdij, maar ook een nieuw cultuurcentrum. Benieuwd? Surf naar www.villers.be.
 2. Met zijn 12 ha natuurgebied en zijn 20.000 m² overdekte ruimte is de Verbeke Foundation in Kemzeke één van de grootste privé-initiatieven voor hedendaagse kunst in Europa. Op dit domein ontdekt u een indrukwekkende verzameling van moderne en hedendaagse kunst. Ook uw kinderen zullen grote ogen trekken. Enkel open van donderdag tot en met zondag. Meer info op www.verbekefoundation.com.
 3. Niets spreekt zo tot de verbeelding als de prehistorie. Die periode komt tot leven in een prachtig bos van 30 ha in Flémalle. Het Préhistomuseum bestaat uit een avonturenpark en een museum waar u op een speelse manier meer leert over de evolutie van de mens. Wetenschap, verwondering en plezier gaan hier hand in hand. Het park is terug open vanaf 19 december. Boek uw tickets op www.prehisto.museum.

Op avontuur in eigen buurt

U hoeft natuurlijk niet elke dag in de wagen te springen op zoek naar ontspanning en plezier. Ook in uw eigen wijk of tuin liggen er leuke, spannende en gekke momenten binnen handbereik. Hierbij enkele tips om u op weg te helpen.

 1. Selfiestorm! Ga samen op stap en maak op gekke plekken grappige selfies.
 2. Wie heeft het meeste fantasie? Lig naast elkaar op de rug en staar naar de wolken. Wie ziet wat?
 3. De berenjacht hebben we gehad. Tijd dus voor iets nieuws. Spreek af met uw buren en stippel een fotospeurtocht uit doorheen de wijk. Laat de kinderen uitzoeken welke foto bij welk huisnummer hoort.
 4. Knikkeren en bikkelen. Kent u nog spelletjes uit de analoge jaren? Tijd om ze te herontdekken. Wedden dat uw kinderen ze even leuk zullen vinden?
 5. Het is pas laat donker, maar dan is het net rustig buiten. Waarom dus niet eens een keertje een wandeling doorheen uw buurt maken na zonsondergang? U zult ineens heel andere dingen ontdekken.
 6. Naar de speeltuin! Meestal gaan we dan altijd naar dezelfde plek. Kies er een in een andere buurt, voor uw kinderen is die kleine stap een hele nieuwe wereld!

Festivals met swingende wereldmuziek in een originele setting

Eind deze zomer sponsort P&V twee gezinsvriendelijke en inclusieve muziekfestivals!

 1. Zo vindt u ons op 26, 27 en 28 augustus terug op het gezinsfestival Les Solidarités (website in het Frans). In het unieke kader van de Citadel van Namen kunt u genieten van bekende artiesten en nieuw talent uit de hele wereld, zoals Benjamin Biolay, Aldebert of Amadou & Mariam. Maar ook naast de muziek is er heel wat te beleven: theater, film, straatartiesten en een heel kinderdorp voor de jongste bezoekers. In het verenigingendorp maakt u kennis met organisaties die zich inzetten tegen sociale ongelijkheid en voor solidariteit en kunt u debatten volgen over actuele thema’s.
 2. Op 26 en 27 augustus kunt u ook naar het P&V Bomboclat festival op het strand van Zeebrugge: de zwoelste Dancehal en Afrobeat-sensatie van de kust! Terwijl uw kinderen zich amuseren in de kidscorner kunt u uw kans wagen in de Dance Battle, van de optredens op de drie podia genieten of rustig snuisteren op de wereldmarkt. Op de goed uitgeruste festivalcamping vlakbij vindt u foodtrucks, shops en bars. Geen zin in gedoe met tenten en luchtmatrasjes? Dan kunt u zelfs een kant en klare FestiTent voor een, twee of vier personen laten klaarzetten!

Fijne vakantie!

Hopelijk inspireren deze tips u om er een leuke en onvergetelijke vakantie van te maken. Misschien zetten ze u wel aan om verder na te denken over een mooie invulling van de vrije tijd met uw gezin. En deel deze uitstapideetjes gerust met familie, vrienden of collega's. Geniet ervan!

Nieuwe artikels