De mooiste wandelingen en fietstochten in eigen land

Gepost in: Vakantie Fiets

Image of the blog article

Op zoek naar wat actie deze zomer? Verken ons mooie land met de fiets of te voet! Het avontuur, de frisse buitenlucht en de vele prachtige landschappen wachten u op.

Kies een van de vele pittoreske paden door bossen, velden of langs architecturale pareltjes en geniet met volle teugen. Met onderweg af en toe een deugddoend terrasje, natuurlijk… Smeer uw benen (of ketting) alvast in!

Op de fiets!

(Her)ontdek Brussel op de fiets langs de Groene Wandeling

De Groene Wandeling brengt u via een gevarieerd traject helemaal rond Brussel. U duikt het groen in en krijgt een heel ander beeld te zien van de hoofdstad.

Plan een volledige dag om rustig te kunnen picknicken en langs de route te kuieren.

Het RAVeL-netwerk

Het Réseau Autonome des Voies Lentes of RAVeL omvat meer dan 1.400 km aan groene paden die hoofdzakelijk langs jaagpaden en oude spoorlijnen lopen. Er zijn meer dan 45 lokale en uitgestippelde fietsroutes die veilig en comfortabel zijn met weinig hellingen. Niet te missen!

Bepaal uw eigen route met de fietsknooppunten

Met de fietsknooppunten doorkruist u ons land naar eigen wens, geen wegenkaart nodig! Dit systeem werkt als een uitgebreid netwerk waar elk knooppunt een nummer heeft. Elk stukje van het netwerk is gemiddeld 5 tot 8 km lang, waardoor u zelf de afstand kunt bepalen als u een tocht uitstippelt. Aan de knooppunten zijn er genummerde borden die de richting aanwijzen naar de volgende knooppunten. U hoeft dus maar de cijfers te volgen om uw route te bepalen. Bekijk de kaart met alle knooppunten.

De mooiste fietsnetwerken

  • Het netwerk van Picardisch Wallonië: het grootste knooppuntennet met 1.600 km aan routes doorheen twee natuurparken en 23 gemeentes van Picardisch Wallonië in de provincie Henegouwen.
  • Het fietsnetwerk van de Pays de Famenne: een netwerk van 350 km aan fietsroutes op wegen voor langzaam verkeer, aangeduid met knooppunten, langs de mooiste plekjes in de provincies Namen en Luxemburg.
  • Het netwerk Velotour Hoge Venen-Eifel: 850 km aan fietsroutes om de prachtige natuur van de Oostkantons te ontdekken.
  • Het netwerk 1.000 Bornes à vélo: 350 km aan veilige trage wegen die de groene en authentieke streken van het Land van Chimay en Tussen-Samber-en-Maas doorkruisen.
  • Het netwerk van de Sint-Pietersberg in de streek van de Neder-Maas: 80 km aan fietsroutes doorheen het massief van de Sint-Pietersberg tussen Luik en Maastricht, op de grens van Nederland, Vlaanderen en Wallonië.
  • Het Cyruse-netwerk, fietstoerisme in de prachtige valleien van de Rulles en de Semois: 43 km aan fietslussen door het idyllische platteland van de Gaumestreek in de gemeenten Habay, Tintigny en Etalle.

Zin om er enkele dagen met de fiets op uit te trekken? In Wallonië vindt u een netwerk van bijna 300 verblijven met het label "Fiets Welkom" (gîtes, bed and breakfasts, hotels …) waar men fietsers maar al te graag ziet komen.

De Kastelenroute

Een route van 49 km langs de Schelde en haar kastelen, een tocht langs de meest sprookjesachtige kastelen in Oost-Vlaanderen. De route loopt ook langs de Kalkense Meersen, een prachtig natuurgebied.

De fietsroute in het Land van Nevele

Een prachtige route van 48 km door het groene landschap in de heuvelachtige streek tussen Gent en Brugge. Een paradijs voor liefhebbers van natuur en cultuur!

Het Groen Lint

Het Groen Lint is de perfecte fietsuitstap om te genieten van de Vlaamse kuststreek. Het verbindt verschillende groene gebieden rondom Oostende. Het doorkruist beboste gebieden maar loopt ook langs paden omzoomd met zand.

De Vennbahn

De Vennbahn is een van de langste (125 km) en mooiste groene wegen van Europa. Ze loopt langs een oude spoorlijn en doorkruist drie landen: België, Duitsland en Luxemburg.

Walk this way!

Ontdek onze vele wandelingen en tochten in België, boordevol prachtige fauna en flora, voor zowel doorgewinterde trekkers als kuierende wandelaars. Elke route gidst u langs wondermooie landschappen.

Noir Flohay

Een adembenemende wandeling van 14 km in de steppe van de Hoge Venen, dwars door de overblijfselen van een voormalig dennenbos met nu vaalgrijs geworden bomen.

De wandeling van de vijf kastelen

Een idyllische route van zo'n twintig kilometer tussen Henegouwen en Waals-Brabant langs enkele architecturale pareltjes.

Rond het meer van Nisramont

Een van de mooiste wandelingen in de Ardennen! Deze unieke wandeling van bijna 15 km volgt de oevers van het meer van Nisramont en biedt u de kans om de samenvloeiing van de twee Ourthes te bewonderen.

Het Woud van Anlier

De bomen van het Woud van Anlier zijn betoverend, alsof de natuur u gadeslaat. Dit is een wandeling waar u de tijd moet nemen om even in het gras te gaan liggen, een steen over het water te kaatsen, te luisteren naar het fluiten van de vogels en misschien wel enkele dieren te spotten…

De Kalmthoutse Heide

Niet ver van Antwerpen is de Kalmthoutse Heide een plezier voor wie houdt van ongewone landschappen, met heide zo ver het oog reikt, maar ook duinen en naaldbomen.

De Lommelse Sahara

Een adembenemend zand- en duinlandschap te midden van een uitgestrekt naaldbos. Met een hemelsblauw meer en unieke fauna en flora.

Op zoek naar een fietsverzekering?

P&V biedt een ultraflexibele verzekering in drie formules die beantwoorden aan ieders behoeften. Bovendien kunt u deze fietsverzekering maandelijks opzeggen.

U wandelt liever? Check dan even op voorhand of u beschikt over een geldige familiale verzekering en eventueel een verzekering voor ongevallen in uw privéleven

Vragen? Aarzel niet om contact op te nemen met uw P&V-adviseur.

 

Dit document is een reclamedocument met daarin algemene informatie over de verzekering P&V Fiets ontwikkeld door P&V, een merk van P&V Verzekeringen, en waarop het Belgische recht van toepassing is. Op deze verzekering zijn uitsluitingen, beperkingen en voorwaarden in verband met de verzekerde risico’s van toepassing. We verzoeken u dus om de algemene voorwaarden en de IPID–fiches aandachtig te lezen vóór de onderschrijving. Ze zijn beschikbaar op de website www.pv.be of op eenvoudig verzoek bij een P&V-adviseur. De verzekeringsovereenkomst wordt aangegaan voor één maand met stilzwijgende verlenging.

Bij eventuele klachten kunt u contact opnemen met een P&V–adviseur, uw bevoorrechte gesprekspartner voor al uw vragen. Hij/Zij zal alles doen om u zo goed mogelijk te helpen. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de dienst Klachtenmanagement van P&V die uw klacht of opmerking zorgvuldig zal onderzoeken. Deze dienst zal de verschillende partijen trachten te verzoenen en naar een oplossing zoeken. U kunt contact opnemen per post (Klachtenmanagement, Koningsstraat 151, 1210 Brussel), via e–mail (klacht@pv.be) of telefonisch (02/250.90.60). Als u niet akkoord gaat met de voorgestelde oplossing, dan kunt u zich wenden tot de Ombudsdienst van de Verzekeringen (de Meeûssquare 35 te 1000 Brussel), telefonisch 02/547.58.71 of via e–mail (info@ombudsman-insurance.be) (www.ombudsman-insurance.be).

Als klant bent u beschermd door de gedragsregels inzake verzekeringen. Voor persoonlijk advies of een verzekeringsofferte neemt u best contact op met een van onze adviseurs. U kunt ook de volledige juridische informatie raadplegen.

Nieuwe artikels