Wat te doen met uw spaargeld in 2023?

Gepost in: Life Sparen

Image of the blog article

Sparen is belangrijk en geeft gemoedsrust. Want als u regelmatig wat geld opzijzet, legt u een buffer aan die u kunt aanspreken als het u financieel wat minder voor de wind gaat. Of wanneer uw koelkast het plots begeeft en moet worden vervangen. Door verstandig om te springen met uw spaargeld kunt u natuurlijk ook gewoon leuke dingen ondernemen in de toekomst, zoals een reisje maken.

Kortom: uw leven wordt makkelijker als u zich financieel voorbereidt. De volgende drie tips kunnen u hierbij helpen, vandaag en op (middel)lange termijn.

Van spaarboekje veranderen: drie tips

We hebben er lang op moeten wachten, maar dit jaar hebben zowat alle banken de rente op het spaarboekje opgetrokken. Dat is goed nieuws: maar als u overweegt om vandaag van spaarboekje of van bank te veranderen om een hogere rente te krijgen, lees dan eerst de volgende drie tips:

  1. Bij sommige banken was de aanpassing van de rente op het ‘gewone’ spaarboekje heel bescheiden. Om van een hogere rente te genieten, moet u een nieuwe spaarrekening openen. Zo lanceerde BNP Paribas Fortis bijvoorbeeld een nieuwe rekening ‘Spaarrekening Plus’ met een totale rente van 1,25% (0,5% basisrente en 0,75% getrouwheidspremie), terwijl de totale rente op haar ‘gewone’ spaarboekje slechts verhoogd werd tot 0,25%. Kortom: als u van een hogere rente wilt genieten, dan moet u dus zélf uw geld overschrijven naar een nieuwe spaarrekening.
  1. De totale rente op een spaarboekje bestaat doorgaans uit een basisrente en een getrouwheidspremie. Deze laatste krijgt u alleen als uw geld één jaar lang op uw spaarrekening blijft staan.
  1. Bij sommige rekeningen worden abonnementskosten aangerekend, bij andere moet u aan bepaalde voorwaarden (zoals een minimumbedrag) voldoen om voor de beste tarieven in aanmerking te komen. Weeg dus zeker de rente die u krijgt af tegen de eventuele kosten en voorwaarden en vraag raad aan uw bankier.

Sparen op middellange termijn: hoe doet u dat?

Sparen voor de (klein)kinderen, uw gasketel vervangen door een warmtepomp, op uw 50ste een wereldreis maken… Iedereen heeft wel plannen op middellange termijn. Maar al die plannen hebben één gemeenschappelijk kenmerk: goedkoper worden ze niet.

De hogere rente op uw spaarboekje zal de inflatie vooralsnog niet kunnen kloppen, maar er bestaat een alternatief om uw geld aan het werk te zetten en toch uw plannen te realiseren: niet-fiscaal sparen en beleggen bij P&V.

Deze spaarformule is laagdrempelig en biedt de volgende voordelen:

  • Instappen kan al vanaf 25 euro/maand, dus u hoeft geen grote bedragen te sparen;
  • In functie van uw risicoprofiel kiest u zélf hoe uw geld belegd wordt: met een vaste rente en/of in een mix van aandelen en obligaties via één of meerdere fondsen;
  • U moet zelf geen beleggingsexpert zijn: uw spaargeld wordt beheerd door de specialisten van P&V.

 

Nieuw in 2023: de optie Dripfeed

Om de prijsstijgingen het hoofd te bieden, belegt u best een deel van uw spaargeld op de beurs. Dit kan via een maandelijks spaarplan of door in één keer te beleggen. Het beste moment om in te stappen op de beurs is moeilijk te voorspellen, maar bij P&V hebben we daar een oplossing voor: dankzij Dripfeed kunt u uw instapmomenten spreiden.

Kiest u voor deze gratis optie, dan wordt uw geld in eerste instantie geïnvesteerd in een fonds met weinig of geen aandelen (laag risico). Maandelijks zal automatisch een gedeelte geïnvesteerd worden in één of meerdere fondsen met hoger risico. Deze fondsen kiest u zelf of in samenspraak met uw P&V-adviseur.

Omdat u gespreid instapt, wordt het risico op een ‘slecht instapmoment’ veel kleiner. De optie Dripfeed is beschikbaar sinds 1 februari 2023, zowel voor nieuwe als bestaande contracten niet-fiscaal sparen en beleggen. Voor meer informatie over Dripfeed en gespreid instappen op de beurs kunt u terecht bij uw P&V-adviseur.

 

Spaar fiscaal voordelig met Pensioensparen en Langetermijnsparen

Zeker op lange termijn is het noodzakelijk dat uw rendement de inflatie compenseert. Gelukkig bestaan er bij P&V heel wat mogelijkheden om te sparen met fiscaal voordeel. En aangezien het fiscaal voordeel dat u vandaag geniet met zo’n spaarformule doorgaans veel hoger is dan de eindbelasting daarop, krijgt uw spaarplan een extra rendementsboost.

Onze tip? Probeer in de mate van het mogelijke het maximum voordeel te halen uit pensioensparen en langetermijnsparen.

Duurzaam sparen of beleggen: iets voor u?

U bent op zoek naar een mooi potentieel rendement maar u vindt het ook belangrijk dat uw spaargeld wordt geïnvesteerd in bedrijven die bijdragen aan een betere wereld? Dan is duurzaam sparen misschien iets voor u. Want door duurzaam te sparen of te beleggen, investeert u niet alleen in uw eigen toekomst maar ook in de samenleving van morgen.

Sinds dit jaar verplicht de Europese Unie trouwens alle financiële spelers om veel transparanter te communiceren over hoe duurzaam hun producten écht zijn. En dat kunnen wij als coöperatieve verzekeraar alleen maar ondersteunen.

Alle informatie over de duurzaamheid van onze beleggingsproducten kunt u nalezen in Ons duurzaamheidsbeleid. Interesse in een duurzame spaarformule op uw maat? Vraag ernaar bij uw P&V-adviseur.

Tijdelijke actie: 2% extra boven op uw inleg

Beleg voor 31 december 2024 minimaal 10.000 euro bij P&V. Voor elke storting in een beleggingsverzekering zal P&V 2% extra bijstorten in uw contract, met een maximum van 2.000 euro per polis en per klant. Dat maakt de Verzekeringsbon nog interessanter!

Bekijk de actievoorwaarden

Veilig naar school met de fiets

Gepost in: Familie Van dag tot dag Fiets

Image of the blog article

Hoe vervoert u uw kinderen veilig met de fiets naar school? Wat hebben kinderen nodig als ze alleen naar school fietsen? En is een fietsverzekering nuttig? Overloop onze checklist!

Welke fiets en accessoires kiest u voor uw kind?

U vervoert uw kind op uw eigen fiets?

  • Dan hebt u de keuze uit verschillende types fietsen:

Het aanbod is heel groot, daarom koopt u best een fiets op basis van uw voorkeur, uw conditie, uw leeftijd, het aantal te vervoeren kinderen en natuurlijk ook uw budget! Een fonkelnieuwe bakfiets, een eenvoudige stadsfiets of toch maar een tweedehands elektrische fiets? Wat telt, is dat u zich genoeg op uw gemak voelt om het verkeer te trotseren met een of meerdere kinderen aan boord…

  • Prijzen:

Om uw kinderen op uw fiets te vervoeren, zijn er oplossingen in verschillende prijscategorieën: van 20 euro voor een eenvoudig kinderzadeltje om op uw kader te monteren, tot 6.000 euro (of meer) voor een blitse elektrische bakfiets met drie wielen.

Op de fiets met uw kind: welke systemen zijn er zoal op de markt en hoeveel kosten ze ?

  • Een extra zadeltje voor op uw kader vindt u voor 20 à 50 euro. Met zo’n systeem kunt u best ook een voetensteun voor uw kind aanschaffen.
  • Een kinderzitje vooraan (voor kleine kinderen tot 15 kilo) kost tussen 30 en 100 euro. Zo’n zitje test u best even uit, want het is iets moeilijker om hiermee uw evenwicht te bewaren.
  • Voor een kinderzitje achteraan (geschikt voor kinderen van 2 tot 10 jaar, met een maximum gewicht van 35 kilo) betaalt u tussen 30 en 150 euro. Met dit type zitje moet u erop letten dat de voeten van uw kind niet tussen de spaken kunnen terechtkomen.
  • Een aanhangwagen of fietskar kost u 180 tot 1.000 euro. Dit systeem kunt u gemakkelijk losmaken, zodat u ook gewoon met uw eigen fiets kunt blijven rijden.
  • Een tandem vindt u vanaf 1.500 euro.
  • Startprijs voor een fiets voor drie personen (achter elkaar) is 3.000 euro.
  • Een bakfiets met twee of drie wielen, al dan niet elektrisch, kost u tussen 1.000 en 5.000 euro. Dit type fiets is handig om meerdere kinderen te vervoeren of om boodschappen te doen. Ondanks zijn stevige prijskaartje (vanaf 2.000 euro) kiezen de meeste mensen voor een elektrische bakfiets.

Uw kind fietst zelf?

  • Dan kunt u kiezen uit verschillende soorten kinderfietsen:

Fietsfabrikanten bieden modellen aan voor allerlei leeftijden: driewielers voor de kleintjes (weinig risico op valpartijen en gemakkelijk voort te duwen), loopfietsjes (fietsen of driewielers met een zadel maar zonder pedalen, waarmee kinderen zich al wandelend of lopend voortbewegen), fietsen met zijwieltjes voor kinderen vanaf drie jaar en ook fietsen die meegroeien met uw kind.

  • Prijzen:

Loopfietsjes en driewielers vindt u vanaf 35 à 40 euro. Voor een gewone kinderfiets betaalt u 100 tot 500 euro, afhankelijk van de grootte, het merk, het model en eventuele extra accessoires. 

  • Wat is de juiste fietsmaat voor uw kind?

Voor heel jonge kinderen is de leeftijd een goede maatstaf: een driewieler of loopfiets tot  drie jaar, een kleine fiets met zijwieltjes tot vijf jaar en dan een ‘echte’ fiets vanaf zes jaar… maar alles hangt natuurlijk af van de rijvaardigheden van uw kind! 

  • Welke accessoires koopt u best voor uw kind?

Als uw kind zelfstandig kan fietsen, dan bestaan er een aantal hulpsystemen voor die eerste ritjes, zoals een trekstang, een koppelsysteem of aanhangfiets. De prijs hiervoor varieert van 75 tot 250 euro. Voordeel is dat kinderen hiermee op een veilige manier kunnen wennen aan hun fiets en aan het verkeer alvorens ze alleen op pad gaan.

Welke fietsuitrusting heeft uw kind nodig?

  • Zorg er in de eerste plaats voor dat de fiets van uw kind is uitgerust met alle wettelijk verplichte accessoires:
    • een wit of geel voorlicht en rood achterlicht
    • een fietsbel
    • goed werkende remmen
  • Andere niet verplichte maar heel nuttige accessoires: 
    • helm
    • fluohesje
    • vlaggetje
    • fietsslot
  • Uitrusting om het weer mee te trotseren:
    • windstopper, regenjas…
    • zonnebril
    • pet
  • De laatste check voor uw vertrek…
    • remmen
    • banden
    • route en gevaarlijke punten op de weg
    • weersverwachting

Hoe leert u uw kind zelfstandig met de fiets naar school te gaan?

Kinderen jonger dan 10 jaar mogen op het voetpad rijden, zolang ze de voetgangers niet in gevaar brengen. Na die leeftijd moeten ze op het fietspad of aan de rechterkant van de rijbaan rijden.

Blijf in het begin achter uw kind en begeleid het met uw stem. Zorg dat het een meter afstand houdt van de geparkeerde auto's (voor mocht er onverwacht een portier opengaan).

Zet u op een kruispunt naast uw kind en leg uit hoe het daar veilig moet handelen.

Leer uw kind:

  • om een helm op te zetten en zo af te stellen dat hij niet te strak zit
  • een fietspad te herkennen
  • hoe verkeerslichten werken
  • waar te kijken
  • een richtingsverandering aan te geven met de arm
  • om van de fiets af te stappen en als een voetganger over te steken als het zich niet veilig voelt om een kruispunt over te steken
  • het dodehoekprincipe van voertuigen, met name bij vrachtwagens en bussen! Leg uit hoe belangrijk het is om altijd goed zichtbaar te zijn!
  • hoe het best reageert bij problemen (lekke band, ontspoorde ketting enz.): veilig aan de kant van de weg of op het voetpad gaan staan.

Zijn u en uw kinderen goed verzekerd?

U fietst voortaan met uw kapoen naar school? Een goede keuze, maar denk dan ook even aan een verzekering die u allebei beschermt tijdens uw dagelijkse ritjes.

Met de fietsverzekering van P&V bent u gedekt, maar ook alle leden van uw gezin. Met sterke waarborgen tegen diefstal, lichamelijke schade én materiële schade, en nog heel wat extra beschermingsopties.

Ontdek hier onze fietsverzekering of vraag meer informatie aan uw P&V-adviseur.

 

Dit document is een reclamedocument met daarin algemene informatie over de verzekering P&V Fiets ontwikkeld door P&V, een merk van P&V Verzekeringen, en waarop het Belgische recht van toepassing is. Op deze verzekering zijn uitsluitingen, beperkingen en voorwaarden in verband met de verzekerde risico’s van toepassing. We verzoeken u dus om de algemene voorwaarden en de IPID–fiches aandachtig te lezen vóór de onderschrijving. Ze zijn beschikbaar op de website www.pv.be of op eenvoudig verzoek bij een P&V-adviseur. De verzekeringsovereenkomst wordt aangegaan voor één maand met stilzwijgende verlenging.

Bij eventuele klachten kunt u contact opnemen met een P&V–adviseur, uw bevoorrechte gesprekspartner voor al uw vragen. Hij/Zij zal alles doen om u zo goed mogelijk te helpen. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de dienst Klachtenmanagement van P&V die uw klacht of opmerking zorgvuldig zal onderzoeken. Deze dienst zal de verschillende partijen trachten te verzoenen en naar een oplossing zoeken. U kunt contact opnemen per post (Klachtenmanagement, Koningsstraat 151, 1210 Brussel), via e–mail (klacht@pv.be) of telefonisch (02/250.90.60). Als u niet akkoord gaat met de voorgestelde oplossing, dan kunt u zich wenden tot de Ombudsdienst van de Verzekeringen (de Meeûssquare 35 te 1000 Brussel), telefonisch 02/547.58.71 of via e–mail (info@ombudsman-insurance.be) (www.ombudsman-insurance.be).

Als klant bent u beschermd door de gedragsregels inzake verzekeringen. Voor persoonlijk advies of een verzekeringsofferte neemt u best contact op met een van onze adviseurs. U kunt ook de volledige juridische informatie raadplegen.

Welke verzekeringen sluit u best af voor uw kotstudent?

Gepost in: Voertuig Familie Woning

Image of the blog article

Uw kind gaat studeren en maakt zich op voor een unieke ervaring: het leven op kot. Maar welke verzekeringen sluit u best af? Volstaan uw brandverzekering en uw familiale verzekering? En wat als uw zoon of dochter in het buitenland gaat studeren?

De brandverzekering: een must voor elk kot

Op kot in België of in het buitenland, uw student heeft in elk geval een brandverzekering nodig. Die polis dekt namelijk de schade die uw kind aan zijn kot zou toebrengen als huurder. Denk maar aan waterschade door het laten overlopen van het bad, een gebroken ruit of een brandje. In principe dekt de brandverzekering van uw hoofdverblijfplaats ook het kot van uw kind, zelfs in het buitenland.

Bent u de eigenaar van het kot van uw zoon of dochter? In dat geval moet u een afzonderlijke brandverzekering afsluiten voor het gebouw. Ook de inboedel van het kot en de persoonlijke spulletjes van uw kind (laptop, kleding, tablet, ...) verzekert u hierin best mee.

Goed om weten

  • Uw brandpolis kan meerdere gehuurde studentenkoten verzekeren.
  • Om gebruik te kunnen maken van uw brandverzekering moet uw kind in het ouderlijk huis gedomicilieerd zijn.
  • De brandpolis moet uw hoofdverblijfplaats verzekeren.
  • Dekt uw brandverzekering ook uw inboedel, dan is de schade aan de inboedel (zoals computer, meubelen, boeken of kledij) van het kot ook gedekt.
  • Ga na of uw brandverzekering de waarborg Diefstal of Poging tot diefstal bevat. Is dat het geval dan is ook het kot van uw kind verzekerd tegen diefstal.

Wist u dat?

De brandverzekering van P&V dekt de schade aan studentenkoten overal ter wereld.

De BA Familiale voor ongelukjes in het dagelijks leven

Een familiale verzekering (BA Privéleven)  dekt uw aansprakelijkheid voor de schade die uw minderjarige kinderen in hun privéleven per ongeluk veroorzaken aan anderen. Ook als ze tijdelijk van huis weg zijn, bijvoorbeeld om studieredenen. Stel dat uw dochter een half jaar in Spanje studeert en daar met haar fiets een voetganger aanrijdt. Of in de museumshop per ongeluk met haar handtas enkele beeldjes tegen de grond gooit. Voor dergelijke ongelukjes moet uw kind zelf geen aparte familiale verzekering afsluiten. Zolang uw kinderen uw woning niet definitief hebben verlaten, blijven ze gedekt via uw verzekering.

Let op: dit geldt niet voor alle ongelukjes, zoals bijvoorbeeld een ongeval dat wordt veroorzaakt door uw dochter achter het stuur van een auto of motor, daarvoor is een BA Auto vereist. Vraag uw P&V-adviseur welke schades gedekt zijn.

Goed om weten

Met de familiale verzekering van P&V zijn uw kinderen wereldwijd verzekerd. Bent u ergens anders  verzekerd? Dan controleert u best of uw familiale verzekering in alle landen geldt. Is dat niet het geval, dan moet u een aparte verzekering afsluiten.

Hoe zit het met uw autoverzekering?

Met uw BA-autoverzekering is uw kind ook verzekerd in de landen vermeld op de Internationale Motorrijtuigverzekeringskaart. Als uw student tijdelijk naar het buitenland trekt en daar wil autorijden met uw auto (dus geen huurauto of een auto van een ander), kijkt u best op voorhand na of uw autoverzekering ook daar geldig is.

Tip: Kijk zeker ook grondig de voorwaarden van het contract van de huurwagen na als uw kind een auto huurt in het buitenland. Voor jongeren gelden vaak hoge vrijstellingen of beperkingen. 

Andere nuttige verzekeringen voor studenten in het buitenland

Gaat uw kind enkele maanden in het buitenland studeren? Check dan op voorhand of uw zoon of dochter voldoende verzekerd is om met een gerust gemoed naar het buitenland te vertrekken.

  • Informeer welke verzekeringen de universiteit of hogeschool voor uw kind heeft afgesloten, bijvoorbeeld voor persoonlijke ongevallen tijdens schoolactiviteiten, en of die ook in het buitenland van toepassing zijn. Goed om weten: de verzekering ongevallen privéleven van P&V  geldt overal ter wereld.
  • Neem ruimschoots voor het vertrek naar het buitenland contact op met uw ziekenfonds. Zo vermijdt u financiële verrassingen als uw kind tijdens zijn/haar verblijf in het buitenland medische zorg nodig heeft. De kosten die u terugbetaald krijgt, zijn namelijk afhankelijk van de bestemming, de leeftijd en de duur van de studies. Bepaalde landen stellen voor de terugbetaling van medische zorg ook voorwaarden rond de nationaliteit van de student.
  • Voor de meeste medische zorgen die uw ziekenfonds niet terugbetaalt, kan uw kind een beroep doen op uw hospitalisatieverzekering. Voor de meeste landen buiten Europa sluit u echter best een reisbijstandsverzekering af.
  • Breng vooraf ook uw kinderbijslagfonds op de hoogte van de studeerplannen van uw kind.

Aan alles gedacht?

Een goede brand- en familiale verzekering beschermen zoon- of dochterlief op kot tegen heel wat mogelijke ongemakken en kunnen u veel geld besparen. Maar misschien is ook een reisbijstandsverzekering aan te raden. Niet zeker of u aan alles hebt gedacht? Leg de studieplannen van uw kind voor aan uw P&V-adviseur.

 

Dit artikel werd geactualiseerd op 28/08/2024

 

 

Dit document is een reclamedocument met daarin algemene informatie over de verzekeringen BA Gezin en P&V Ideal Woning ontwikkeld door P&V, een merk van P&V Verzekeringen, en waarop het Belgische recht van toepassing is. Op deze verzekering zijn uitsluitingen, beperkingen en voorwaarden in verband met de verzekerde risico’s van toepassing. We verzoeken u dus om de algemene voorwaarden en de IPID–fiches aandachtig te lezen vóór de onderschrijving. Ze zijn beschikbaar op de website www.pv.be of op eenvoudig verzoek bij een P&V-adviseur. De verzekeringsovereenkomst wordt aangegaan voor één maand met stilzwijgende verlenging.

Bij eventuele klachten kunt u contact opnemen met een P&V–adviseur, uw bevoorrechte gesprekspartner voor al uw vragen. Hij/Zij zal alles doen om u zo goed mogelijk te helpen. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de dienst Klachtenmanagement van P&V die uw klacht of opmerking zorgvuldig zal onderzoeken. Deze dienst zal de verschillende partijen trachten te verzoenen en naar een oplossing zoeken. U kunt contact opnemen per post (Klachtenmanagement, Koningsstraat 151, 1210 Brussel), via e–mail (klacht@pv.be) of telefonisch (02/250.90.60). Als u niet akkoord gaat met de voorgestelde oplossing, dan kunt u zich wenden tot de Ombudsdienst van de Verzekeringen (de Meeûssquare 35 te 1000 Brussel), telefonisch 02/547.58.71 of via e–mail (info@ombudsman-insurance.be) (https://www.ombudsman-insurance.be/nl/homepage).

Als klant bent u beschermd door de gedragsregels inzake verzekeringen.

Voor persoonlijk advies of een verzekeringsofferte neemt u best contact op met een van onze adviseurs. U kunt ook de volledige juridische informatie raadplegen.

Wat is een Verzekeringsbon en hoe doet u er uw voordeel mee?

Gepost in: Life Sparen

Image of the blog article

Wil u uw kinderen financieel steunen bij hun studie? Een extra buffer opbouwen voor de toekomst? Of droomt u van een mooie reis of een zorgeloos pensioen? Dat zijn mooie spaardoelen, waarvoor u het geld niet meteen nodig heeft. Met de Verzekeringsbon van P&V haalt u meer uit uw spaargeld, met de nodige zekerheid. De gegarandeerde rentevoet blijft acht jaar lang vaststaan, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over schommelingen op de beurs. Dat betekent beleggen met een gerust hart.

Wat is een Verzekeringsbon?

De Verzekeringsbon is een tak 21-levensverzekering met een vaste looptijd van acht jaar en één dag. De intrestvoet staat 8 jaar lang vast, dus u weet aan het begin precies welk bedrag u aan het einde krijgt. De Verzekeringsbon is gelanceerd met een intrestvoet van 2,55%. Zodra u een contract hebt afgesloten staat uw intrestvoet voor acht jaar vast. Voor nieuwe contracten kan de intrestvoet wijzigen. Op de pagina van de Verzekeringsbon vindt u altijd de actuele intrestvoet terug. Door de zekerheid van een vast rendement is de Verzekeringsbon een goed alternatief voor de staatsbon of een termijnrekening.

Benieuwd naar de Verzekeringsbon? Uw P&V-adviseur vertelt u er graag meer over.

Waarom kiezen voor de Verzekeringsbon van P&V?

Hogere intrestvoet

De Verzekeringsbon heeft de bedoeling om een interessantere intrestvoet te bieden dan op een spaarrekening. Het is een goede manier om te sparen voor projecten die voor de deur staan, maar waarvoor u het geld niet meteen nodig heeft of gewoon om uw financiële planning te optimaliseren.

Belastingvoordeel

De looptijd van de Verzekeringsbon is acht jaar en één dag, dat is niet toevallig. Door deze beleggingstermijn hoeft u geen roerende voorheffing te betalen aan het einde van de periode. Zo haalt u nog meer uit uw spaargeld.

Eenmalig inleggen

U legt eenmalig minimaal 2.000 euro in. Op dat bedrag is een premietaks van 2% van toepassing dat zal ingehouden worden bij de storting. Wil u toch achteraf meer geld inleggen? Dan kan u een nieuw contract afsluiten tegen de intrestvoet die op dat moment geldt. Aan vervroegde stopzetting van het contract zijn kosten verbonden.

Advies op maat

Iedere situatie is anders. U kunt veel of weinig inleggen of de Verzekeringsbon combineren met andere spaar- en beleggingsproducten. Uw P&V-adviseur luistert naar u en geeft advies op maat voor een spaar- en beleggingsplan dat helemaal past bij uw situatie, behoeften en beleggingsprofiel. Een afspraak is vrijblijvend en kan ook digitaal. Neem contact op met uw P&V-adviseur.

Tijdelijke actie: 2% extra boven op uw inleg

Beleg voor 31 december 2024 minimaal 10.000 euro bij P&V. Voor elke storting in een beleggingsverzekering zal P&V 2% extra bijstorten in uw contract, met een maximum van 2.000 euro per polis en per klant. Dat maakt de Verzekeringsbon nog interessanter!

Bekijk de actievoorwaarden

Praktische tips om pech onderweg te voorkomen

Gepost in: Voertuig Motorfiets Fiets

Image of the blog article

Met de fiets of de auto? Ontdek hier hoe u met een beetje voorbereiding de meest voorkomende gevallen van pech onderweg kunt vermijden.

Vier tips om pech met uw (elektrische) fiets te voorkomen

Fietspech kunt u vaak vermijden met een goede voorbereiding:

  • Bandenspanning: controleer en pas uw bandenspanning aan volgens de aanbevelingen hierna:
    • Stadsfietsen, hybride fietsen, standaard elektrische fietsen en speedpedelecs (banden van 28-32 mm): 4,5 tot 6,0 bar.
    • Mountainbikes met brede banden: 2,0 tot 3,5 bar.
    • Speedpedelecs en racefietsen (smalle banden 23-25 mm): 7,0 tot 8,5 bar.

Neem altijd een reservebinnenband, bandenlichters en een fietspomp mee.

  • Kettingonderhoud: een goed gesmeerde ketting geeft u meer kracht in de benen. Zo gaat u te werk:
    • Maak uw ketting schoon met een ontvetter en droog ze af.
    • Gebruik kettingsmeermiddel dat aangepast is aan de weersomstandigheden.
    • Breng smeermiddel aan op elke schakel en veeg overtollig vet weg.

  • Controle van de remmen: controleer voor u de weg opgaat altijd of de remmen correct werken. Vervang versleten remblokjes onmiddellijk.
  • Batterij van uw e-bike: laad deze volledig op voor u vertrekt en neem de lader mee. Overweeg voor langere ritten eventueel een extra batterij of plan stops in om op te laden.

Vier tips om autopech te voorkomen

Voorkom veelvoorkomende pannes met deze eenvoudige tips:

  • Regelmatig onderhoud: bij de meeste auto’s wordt een onderhoud uitgevoerd na een vast aantal kilometers of om de twee jaar. Houd zelf wel de belangrijkste systemen van uw wagen in de gaten (banden, remmen, oliepeil, lichten enzovoort).
  • Bandenspanning: let erop dat de banden correct zijn opgepompt voor veilig en zuinig rijden. Raadpleeg de handleiding van de auto voor de specificaties of vraag dit na bij de garage.
  • Wees voorzichtig bij het tanken: gebruik de aanbevolen brandstof en wees voorzichtig bij het tanken, vooral in het buitenland of met een huurauto.
  • Reservesleutel: bewaar de reservesleutel van uw wagen nooit in uw bagage. U kunt eventueel een autosleutel op een vaste plaats bij u thuis bewaren zodat de bijstandsverlener deze indien nodig kan komen oppikken en aan u bezorgen.

Uitbreiding van de fietsbijstand van P&V naar bijna heel Europa

Voor totale gemoedsrust tijdens uw fietsverplaatsingen is onze fietsbijstand nu beschikbaar in de meeste Europese landen. Houd er echter rekening mee dat deze dekking niet geldt op de Canarische Eilanden, Madeira of in de Verenigde Staten. Bekijk ons overzicht van gedekte landen om uw volgende reis veilig te plannen.

Deze uitbreiding is niet alleen goed nieuws voor wie een nieuwe fietsverzekering bij P&V afsluit, maar ook voor onze bestaande klanten. Want als u al een verzekering P&V Fiets hebt, dan geniet u automatisch van deze uitgebreide dekking.
 

 

Dit document is een reclamedocument met daarin algemene informatie over de verzekering P&V Fiets, de verzekering P&V Auto en de verzekering P&V Motor ontwikkeld door P&V, een merk van P&V Verzekeringen, en waarop het Belgische recht van toepassing is. Op deze verzekeringen zijn uitsluitingen, beperkingen en voorwaarden in verband met de verzekerde risico’s van toepassing. We verzoeken u dus om de algemene voorwaarden en de infofiches aandachtig te lezen vóór de onderschrijving. Ze zijn beschikbaar op de website www.pv.be of op eenvoudig verzoek bij een P&V-adviseur. De verzekeringsovereenkomst wordt aangegaan voor één jaar met stilzwijgende verlenging voor een zelfde periode (1 jaar voor P&V Auto/Moto en 1 maand voor P&V Fiets).

Bij eventuele klachten kunt u contact opnemen met een P&V–adviseur, uw bevoorrechte gesprekspartner voor al uw vragen. Hij/Zij zal alles doen om u zo goed mogelijk te helpen. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de dienst Klachtenmanagement van P&V die uw klacht of opmerking zorgvuldig zal onderzoeken. Deze dienst zal de verschillende partijen trachten te verzoenen en naar een oplossing zoeken. U kunt contact opnemen per post (Klachtenmanagement, Koningsstraat 151, 1210 Brussel), via e–mail (klacht@pv.be) of telefonisch (02/250.90.60). Als u niet akkoord gaat met de voorgestelde oplossing, dan kunt u zich wenden tot de Ombudsdienst van de Verzekeringen (de Meeûssquare 35 te 1000 Brussel), telefonisch 02/547.58.71 of via e–mail (info@ombudsman-insurance.be) (https://www.ombudsman-insurance.be).

Als klant bent u beschermd door de gedragsregels inzake verzekeringen. Voor persoonlijk advies of een verzekeringsofferte neemt u best contact op met een van onze adviseurs. U kunt ook de volledige juridische informatie raadplegen.

Nieuwe artikels