Wat is een reisbijstandsverzekering?

Met een reisbijstandsverzekering zijn u en uw nabestaanden zeker van onmiddellijke hulp bij ziekte, een auto-ongeval of een overlijden. De bijstand aan personen is vaak een optie bij de BA-autoverzekering, maar u kunt ze ook apart afsluiten. De bijstandsverzekering beschermt u over de hele wereld, ook als u niet met de auto onderweg bent.

Verzekering repatriëring inbegrepen

De bijstandsverzekering zorgt onder andere voor uw repatriëring als u of een gezinslid ziek wordt of een ongeval krijgt in het buitenland. Ze betaalt ook de medische kosten gemaakt in het buitenland. Bij een overlijden zorgt de bijstandsverzekering voor de repatriëring van het stoffelijk overschot en de terugreis van uw gezinsleden. Bij ernstige problemen kan zelfs psychologische bijstand voorzien worden.

Reisbijstandsverzekering vergelijken

Tussen de bijstandsverzekeringen bestaan verschillen. De tabel hieronder toont wat de bijstandsverzekering in welke situaties kan doen:

Pechsituatie Hoe kan de reisbijstandsverzekering helpen?
Ziekte of ongeval Vervoer of repatriëring van de zieke of de gekwetste, terugreis van de gezinsleden, hun bagage en huisdieren, bezoek van een familielid, kosten van verlengd verblijf in hotel, opsturen van geneesmiddelen en brillen, terugbetaling van medische kosten in het buitenland
Verdwijning Opsporings- en reddingskosten
Overlijden Repatriëring van het stoffelijk overschot, terugreis van de gezinsleden
Overlijden van familielid in België Vervoer om de begrafenis bij te wonen, als u uw oorspronkelijk voorziene voertuig niet kunt gebruiken
Verlies of diestal van bagage Hulp bij de te nemen stappen en opzoekingen, verzenden van teruggevonden bagage
Uitgaven door ernstige, onvoorziene en dringende moeilijkheden tijdens een verplaatsing Voorschieten van fondsen
Ernstige moeilijkheden Doorgeven dringende boodschappen, tolkdienst
Dringende terugkeer voor een orgaantransplantatie Uw vervoer wordt georganiseerd en betaald
Traumatiserend incident Psychologische bijstand

 

Daarnaast kunt u medische inlichtingen en andere adviezen vragen aan de bijstandsverlener, zowel in de voorbereiding van de reis, tijdens de reis als bij uw terugkeer. U kunt bijvoorbeeld vragen welke inentingen worden aangeraden voor uw bestemming. Maar de verstrekte informatie vervangt in geen geval een medische consultatie.

Bij een pechgeval belt u eerst naar uw bijstand. Dat nummer is 24 uur op 24, 7 dagen op 7 bereikbaar. U vindt het nummer op uw groene kaart.

Overlap met een andere verzekering?

De waarborgen van een bijstandsverzekering kunnen deels overlappen met andere verzekeringen. De bijstandsverzekering kan bijvoorbeeld medische kosten in het buitenland vergoeden, net zoals de bestuurdersverzekering dat doet. Maar de bestuurdersverzekering vergoedt enkel de bestuurder, terwijl een verzekering bijstand aan personen al uw gezinsleden verzekert, zelfs als u niet met de auto onderweg bent.

 

Wist u dat bij P&V Verzekeringen uw reisbijstandsverzekering zorgt voor uw repatriëring én die van uw gezinsleden?

Bereken uw autopremie met bijstandsverzekering.

Bijstand personen bij P&V:

  • Medische kosten in buitenland tot 50.000 euro terugbetaald
  • Overal ter wereld
  • Ongeacht of u met uw auto op reis bent
Bereken uw premie

Uw auto verzekeren