Welke verzekeringen voor uw motor, oldtimer en andere voertuigen?

Net als voor een auto is ook voor een lichte vrachtwagen, oldtimer, motorfiets, brommer of kampeerwagen een BA-verzekering (burgerlijke aansprakelijkheid) verplicht. Vaak zijn ook aanvullende verzekeringen mogelijk.

Motorverzekering

Ook motorrijders moeten een BA-verzekering afsluiten. Als u al een BA-autoverzekering hebt bij dezelfde verzekeraar, geniet u vaak van een korting voor uw motorverzekering. Een volledige omniumverzekering voor een motor wordt door heel weinig verzekeraars aangeboden.

Oldtimerverzekering

Net als alle andere voertuigen op de openbare weg, moeten ook oldtimers hun burgerlijke aansprakelijkheid verzekeren. De waarborgen zijn dezelfde als van een gewone BA-autoverzekering. Maar de premie houdt rekening met het beperkt gebruik van de oldtimer, en is daardoor ook goedkoper.

Een auto kan als oldtimer ingeschreven worden zodra hij 25 jaar oud is. Voorwaarde is wel dat u de oldtimer niet gebruikt voor commerciële of professionele redenen, en ook niet voor woon-werk- of woon-schoolverkeer.

Verzekering voor lichte vrachtwagen

Voor een lichte vrachtwagen of camionette kunt u dezelfde verzekeringen afsluiten als voor een auto. Van de verplichte BA-verzekering over de omniumverzekering tot de pechbijstand. De premie voor deze voertuigen met een maximale toegelaten massa, dit is het laadvermogen en de eigen massa samen, van 3.500 kg is doorgaans duurder. Maar u kunt wel genieten van een gunstig fiscaal stelsel, zeker als zelfstandige.

Verzekering voor brommer, scooter, brommobiel en quad

Voor brommers, scooters, brommobielen en quads moet ook een BA-verzekering afgesloten worden, zodra ze zich op de openbare weg begeven. Het tarief van de BA-quadverzekering houdt rekening met het gebruik, namelijk recreatief of als landbouwvoertuig.

Mobilhome verzekering, kampeerauto

Voor kampeerauto’s of mobilhomes kan naast de verplichte BA-verzekering ook een mini-omnium, een omnium, een rechtsbijstand en een pechbijstand afgesloten worden. Bij sommige verzekeraars kunt u ook een specifieke diefstalverzekering afsluiten voor de inhoud van de mobilhome.

Zodra de maximale toegelaten massa (laadvermogen en eigen massa samen) groter is dan 3.500 kg, speelt het gewicht van de kampeerauto een grotere rol in het bepalen van de premie. Er zijn wel kortingen als de kampeerauto beperkt gebruikt wordt.

 

Wist u dat bij P&V Verzekeringen een persoonlijke adviseur u verder kan helpen met al uw verzekeringsvragen?

Vind een adviseur in uw buurt.

BA Auto bij P&V:

  • 5% korting bij minder dan 10.000 km per jaar
  • BOB-waarborg inbegrepen
  • Meteen bijstand na ongeval, 24/7
Bereken uw premie

Uw auto verzekeren