Tarificatiebureau: voor als u geen autoverzekering vindt

Soms is het moeilijk om een verzekeraar te vinden die uw auto wil verzekeren. Dat kan verschillende redenen hebben.

Als u informeert voor een autoverzekering, vraagt de verzekeraar onder andere naar uw verleden als bestuurder, het aantal jaren dat u uw rijbewijs hebt, het aantal ongevallen waarvoor u aansprakelijk bent… Dit zijn criteria waar een verzekeringsmaatschappij zich op baseert om u al dan niet een verzekeringsvoorstel te doen. Daardoor kan het soms moeilijk zijn om een BA-autoverzekering te vinden.

Een weigering van autoverzekering gebeurt meestal om een van de volgende drie redenen:

Weigering autoverzekering: wat kunt u doen?

Als u geen BA-autoverzekering vindt, kunt u terecht bij het Tarificatiebureau. Voorwaarde is dat u door minstens 3 verzekeraars geweigerd bent, of minstens 3 verzekeringsvoorstellen hebt gekregen met een hoge premie of een hoge vrijstelling. Als een voorgestelde premie of vrijstelling hoog is, is de verzekeraar verplicht u dat te melden.

Als u voldoet aan de voorwaarden, biedt het Tariferingsbureau u een BA-autoverzekering aan. De premie is meestal hoger dan een premie die men in normale omstandigheden zou betalen. Bovendien zal dit bureau enkel uw aansprakelijkheid voor één jaar verzekeren. Het verzekeren van de eigen schade aan uw voertuig (omnium) is niet mogelijk bij het bureau.

U bent niet verplicht om het voorstel van het Tariferingsbureau te aanvaarden. U kunt nog steeds een andere BA-autoverzekering op de markt afsluiten.

 

Hebt u vragen rond uw autoverzekering? Uw P&V adviseur vertelt u er graag meer over. Nog geen klant? Vind een adviseur in uw buurt.

Met uw P&V agent:

  • Verzekeringen in een verstaanbare taal
  • Uitstekende productkennis
  • Afspraak wanneer het u past

Uw auto verzekeren